10 ultieme verhuistips

10 ultieme verhuistips

Wanneer je gaat verhuizen zullen er een hoop dingen zijn die je moet regelen en waar je goed op moet letten. Het is belangrijk dat alles wat mee moet naar het nieuwe huis ook daadwerkelijk meegaat. Ook is het van belang dat alles goed geregeld is en alle mensen op de juiste tijden op locatie zijn. Je zult bijvoorbeeld ook vroegtijdig moeten bekendmaken aan de gemeente dat je zult gaan verhuizen. Ook zijn er nog een aantal financiële zaken waar je rekening mee moet houden. Omdat er een hoop komt kijken bij het verhuizen en het misschien lastig is om een overzicht te houden van deze dingen zijn hier een aantal tips.

Verschillende tips voor als je wilt gaan verhuizen

Wanneer je weet dat je gaat verhuizen is het aan te raden om zo snel mogelijk te beginnen. Vaak zul je al weken van tevoren weten wanneer je al je spullen zult moet gaan overbrengen. Zorg er dan ook voor dat je zo snel mogelijk alles in verhuisdozen of andere verhuismaterialen stopt. Door het inpakken van je spullen te verdelen over een langere periode zal het een stuk minder zwaar lijken en worden er minder fouten gemaakt.
Verder is het ook van groot belangrijk dat je het verhuizen good organiseert. Door elke kamer afzonderlijk in te pakken zul je straks een stuk sneller al je spullen kunnen terugvinden. Dit zal je vooral in je nieuwe huis een hoop tijd besparen. Je kunt het beste stickers op de verhuisdozen plakken met de kamer waar het heen moet en wat voor spullen er in de doos zitten. Zo kun je de dozen snel sorteren en kunnen de verhuizers ervoor zorgen dat de dozen gesorteerd de verhuiswagen in gaan. Ook kun je ervoor kiezen om de dozen te nummeren. Op deze manier kun je goed in de gaten houden of er spullen missen.

Wanneer je gaat verhuizen is het aan te raden om dit niet in de zomer te doen. Je zult gedurende deze periode een hoop werk moeten verrichten. Als het warm is heb je geen zin om de hele dag met allemaal spullen te sjouwen. Ook is het nodig om te kijken welke spullen niet door de deuren passen. Door dit van tevoren te doen voorkom je dat je op de laatste dag nog voor verrassingen komt te staan. Zorg verder ook dat je genoeg vulmateriaal hebt voor in de dozen. Dit zorgt ervoor dat je spullen die je meeneemt tijdens de rit niet beschadigen. Ook is het aan te raden om glas en servies in te wikkelen en in aparte dozen op te bergen. Door de verhuizers goed in te lichten over breekbare spullen kunnen ze een hoop kapotte spullen voorkomen. Verder is het ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat alle dozen goed dicht zitten. Door de zwaardere spullen onderaan de doos te doen zullen de stapels dozen een stuk steviger. Als dit alles is gedaan is het nog nodig om je adres te veranderen. Zorg ervoor dat je post niet naar het oude adres wordt gestuurd. Dit kan erg frustrerend zijn.