5 manieren waarop dranghekken ingezet kunnen worden

dranghekken

Of het nu gaat om het afbakenen van een evenemententerrein of het afzetten van een weg bij wegwerkzaamheden, dranghekken kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. In deze blog hebben we enkele van deze toepassingen waarop dranghekken ingezet kunnen worden voor je op een rijtje gezet. Zo kunnen dranghekken gebruikt worden voor crowd control bij evenementen, als reclamedragers, bij wegafzettingen en omleidingen, als tijdelijke fietsenstallingen of als tijdelijke omheiningen voor dieren. Meer hierover lees je in deze blog.

1: Crowd control bij evenementen

Dranghekken worden vaak en veel gebruikt voor crowd control bij evenementen, zoals concerten, festivals, optochten en sportwedstrijden. Door dranghekken rondom en op het evenemententerrein te plaatsen, kun je de menigte beheren. Dranghekken zijn een zeer praktisch hulpmiddel om de mensenstroom in de gewenste banen te leiden en te beperken tot bepaalde gebieden. Bij sportwedstrijden helpen dranghekken bijvoorbeeld om de toeschouwers gescheiden te houden van het sportveld. Ook voorkomen ze dat supporters het veld betreden.

2: Als reclamedragers

Dranghekken kunnen worden voorzien van doeken of panelen. Deze doeken of panelen kunnen naar wens bedrukt worden. Op deze manier kunnen ze tevens dienen als reclamedragers tijdens evenementen. Vergroot de naamsbekendheid van je bedrijf door je merk of logo op het doek te drukken. Als reclamedragers kunnen dranghekken meer exposure genereren. Dit is met name nuttig op druk bezochte evenementen waar veel mensen op af komen.

3: Wegafzettingen en omleidingen

Heeft er een ongeval plaatsgevonden? Of zijn er werkzaamheden aan de weg? Met dranghekken creëer je snel en gemakkelijk een tijdelijke afzetting. Ze helpen om het verkeer op een veilige manier om te leiden en de weggebruikers te beschermen tegen gevaren.

4: Tijdelijke fietsenstallingen

Misschien had je er nog niet aan gedacht, maar dranghekken kunnen bovendien prima dienst doen als tijdelijke fietsenstallingen. Zijn er geen permanente fietsenstallingen beschikbaar, maar wil je wel een ruimte creëren waar mensen hun fietsen veilig en handig kunnen stallen? Bijvoorbeeld bij evenementen of op andere locaties zonder permanente fietsenstalling? Dan kun je met dranghekken snel en eenvoudig een tijdelijke plek creëren voor mensen om hun fietsen te parkeren.

5: Tijdelijke omheiningen voor dieren

Tot slot kunnen dranghekken ook worden gebruikt om tijdelijke omheiningen voor dieren te maken. Dit kan handig zijn bij evenementen met dieren, zoals paardenraces bijvoorbeeld of rondtrekkende circusacts. Dranghekken bieden een veilige, betrouwbare en gecontroleerde manier om de dieren tijdelijk te omheinen en te beschermen tegen potentiële gevaren. Veilig voor de dieren, veilig voor het publiek.