Alle voordelen van een bouwkundige keuring op een rijtje

voordelen bouwkundige keurig

Ben je op zoek naar een woning en zit je momenteel midden in de bezichtigingen? Of heb je al een nieuwe woning gevonden, maar moet je de oude nog kwijt? Lees hieronder over de voordelen van een bouwkundige keuring voor koper en verkoper.

Weet wat je koopt

Als koper weet je met een keuring wat je koopt, want de verborgen gebreken komen aan het licht. De woning wordt gekeurd op 400 punten en schetst dus een zeer compleet beeld van alle dingen die je ziet en de dingen die je niet ziet. Bekijk hier enkele voorbeelden van verborgen gebreken die aan het licht kunnen komen bij een bouwkundige keuring.

Onverwachte kosten

Niemand zit te wachten op onverwachte kosten. Door een bouwkundige keuring uit te laten voeren weet je als koper precies wat er nodig aan reparatie of vervanging toe is. Zo krijg je inzicht in het totale kostenplaatje, want dat gaat vaak verder dan alleen het aankoopbedrag.

Bij een verbouwing

Als je van plan bent om je toekomstige woning flink te verbouwen zodra de koop rond is, kan een bouwkundige keuring inzicht geven in waar je allemaal rekening mee dient te houden. Zijn er verborgen gebreken en kun je die meenemen in je verbouwingen? Of is alles onder de oppervlakte in orde en kun je de verbouwing richten op esthetische verbeteringen? 

Verbetert je onderhandelingspositie

Met een bouwkundige keuring verbeter je je onderhandelingspositie. Als er verborgen gebreken aan het licht komen kun je dit als koper meenemen in je aankooponderhandelingen om op een lagere aankoopprijs aan te sturen. Ook kun je ervoor kiezen om de verkoper eerst alles te laten repareren, voordat de koop doorgaat voor de oorspronkelijke vraagprijs.

Voordeel als verkoper

Het voordeel van een bouwkundige keuring voor een verkoper is dat je er vertrouwen mee wekt bij potentiële kopers. Het neemt wantrouwen weg en versnelt het verkooptraject. Ten eerste omdat een koper zelf geen keuring meer hoeft uit te laten voeren, maar ten tweede omdat het fijn is als er tijdens de onderhandelingen sprake is van transparantie en beide partijen precies weten waar ze aan toe zijn.

Overtuigd van een bouwkundige keuring? Maak direct een afspraak via Huiskeur.nl voor een bouwtechnische inspectie door een ervaren bouwkundige.