Dakpannen schoonmaken

[vc_row][vc_column width=”3/4″ css=”.vc_custom_1499436669549{padding-right: 25px !important;}” offset=”vc_col-lg-9 vc_col-md-6 vc_col-xs-12″][vc_row_inner][vc_column_inner css=”.vc_custom_1498318207858{padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][vc_custom_heading text=”Wat zijn zonnepanelen?” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1556464179378{margin-top: 0px !important;}”][vc_column_text]Dakpannen kunnen smerig worden door diverse invloeden. Daken die op het noorden liggen hebben veel kans op mos en algen begroeiing.
Er zijn normaal 4 soorten verontreiniging op daken elk met zijn eigenschappen die schoongemaakt kunnen worden door uzelf of een gespecialiseerd bedrijf.

De soorten verontreiniging zijn:

  • alg
  • mos
  • Atmosferische vervuiling
  • Korstmos

Voor het schoonmaken kunt u zelf aan de gang gaan als u weet waar u mee bezig bent. Afhankelijk van het soort dakpan en hoe stevig het dak is.
Als u op het dak loopt kan dit soms gevaar op scheurende dakpannen geven.

Echt schadelijk voor uw dak is begroeiing met mos. Deze kunnen uw dakpannen aantasten. Hier zult u echt u dakpannen moeten reinigen of laten schoonmaken.

Dakpannen met algen

Algen komen vaak voor op dakpannen. Algen zijn zichtbaar als een groene, groengrijze of grauwe waas op het dak. Algen worden meegevoerd vanuit water en grond en belanden op het dak. afhankelijk van het soort dakpan groeien ze er beter of minder goed. Op geglazuurde dakpannen hebben ze het minste grip.

Buiten dat ze daken een minder mooie uitstraling geven zijn het ook een voedingbodum voor mos. Ze kunnen meestal geen schade aan uw dakpannen aanbrengen totdat er mos gaat groeien.

Verwijderen algen dakpannen

U kunt algen zelf verwijderen door bijvoorbeeld met een hogedrukspuit aan de gang te gaan. PAs hiermee op bij bepaalde dakpannen zodat u de verf of bovenlaag niet weg spuit. Het is aan te bevelen om daarna een bepaalde impregnatie aan te brengen om algen en mos groei tegen te gaan. U kunt hiervoor ook een gespecialiseerd bedrijf inhuren.

U kunt ook een algen dodend middel op het dak aanbrengen. Dit eventueel na enkele dagen schoon te spuiten om u dak goed schoon te maken.

Dakpannen met mos

Mossen groeien vaak op dakpannen. Zeker op plaatsen die lang vochtig zijn, zoals het noorden van een huis heeft grote kans op mos groei.

Mossen verspreiden zich via sporen met de wind. Ze zijn moielijk tegen te houden. Ze hebben minder grip op geglazuurde dakpannen dan gewone dakpannen.

Mos op dakpannen zijn schadelijk. Ze dringen in de dakpannen en zetten uit bij vorst. Er kunnen hierdoor dakpannen stukgaan en lekkage veroorzaken.
Zeker bij overmatige groei van mossen op het dak is het raadzaam om ze te verwijderen.

Schoonmaken of verwijderen mossen van dakpannen

U kunt een gespecialiseerd bedrijf inhuren voor het verwijderen van mossen en schoonmaken van het dak. Deze mensen weten precies wat ze doen.

U kunt zelf ook uw dakpannen schoonmaken en van mos verwijderen. hieronder staan enkele tips. heeft u zelf nog tips laat dit dan achter in het forum over schoonmaken dakpannen.

Sommige manieren kunnen ook uw dak beschadigen, dit hangt af van het soort dakpan.

Weet wat u doet en zorg ervoor dat de dakpannen niet beschadigen. door erover heen te lopen kunnen dakpannen beschadigen. Sommige dakpannen zijn hier meer gevoelig voor dan anderen.

Met een staalborstel schoonmaken. een intensieve klus maar hier kunt u wel alle mossen mee verwijderen door ze goed af te borstelen

met een hogedrukspuit kunt u snel mossen wegspuiten. Bij sommige dakpannen spuit u ook de verf eraf en kunnen er minder mooie plekken op u dak te voorschijn komen

Alg dodend middel. Dit kunt u op het dak aanbrengen. enkele dagen laten intrekken en dan met hogedrukspuit of borstel het mos verwijderen. Als u dit na het verwijderen nog een keer aanbrengt komt het mos minder snel terug.

Dakpannen met korstmos

Een erg veel voorkomende vervuiling op dakpannen is korstmos. Vaak worden ze voor mos aangezien.

Korstmos is geen goede naam naam. Het is geen mos maar combinatie van alg en schimmels. Ze kunnen uw dak erg ontsieren en zijn een voedingsbodem voor mos.

Deze zijn goed te verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf of u kunt het zelf doen.

Tips verwijderen korstmossen

Alg dodend middel aanbrengen  laten intrekken en eventueel afspoelen of de de regen laten wegspoelen.

Met een hogedrukspuit, hier dient u wel op te letten dat u dakpannen kunt beschadigen of de verflaag kunt verwijderen afhankelijk van het soort dakpan

U kunt het dak daarna impregneren of late impregneren zodat mos en alg groei minder kans hebben

Atmosferische vervuiling

Atmosferische vervuiling zet zich af op daken. Vooral bij huizen die dicht bij industrie of drukke wegen staan komt deze vervuiling voor.
Vaak is dit koolstofdioxide en fijn stof. Er komt een grauwe laag op de dakpannen.

Deze kunt u zelf schoonmaken of een gespecialiseerd bedrijf laten komen voor het schoonmaken van dakpannen.[/vc_column_text][vc_column_text]

Terugverdientijd zonnepanelen

De aanschaf kan vaak binnen 5 tot 10 jaar terug verdient worden.
Bij een gemiddeld huishouden van 4 personen met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 3500 kWh kan de investering al binnen gemiddeld 7 jaar terugverdient worden.

Zonnepanelen gaan minimaal 20 jaar mee; uit gegaan wordt van 30 jaar.

Andere componenten zoals de omvormer gaan tegenwoordig gemiddeld 15 jaar mee.
Veel installateurs van zonnepanelen geven 10 jaar of meer garantie op het systeem.

Bij het kopen van een zonnepanelen set moet gelet worden op:

  • Je beschikbaar budget.
  • Hoeveel ruimte het dak heeft.
  • Het gewenste vermogen van de zonnepanelen.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner css=”.vc_custom_1499436626592{margin-bottom: 30px !important;}”][vc_column_inner css=”.vc_custom_1498320239099{padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][tek_calltoaction cta_icon_type=”icon_browser” cta_title=”Iemand zonnepanelen laten plaatsen?” cta_subtitle=”Zonnepanelen plaatsten is geen huis-tuin-en-keuken klusje. Het is verstandig om hiervoor een vakspecialist in te schakelen” cta_box_color=”#f7f7f7″ cta_button_link=”url:%23|||” cta_button_text=”Vind vakspecialist” icon_iconsmind=”iconsmind-Engineering”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/4″ offset=”vc_col-lg-3 vc_col-md-6 vc_col-xs-12″][vc_wp_text title=”Informatie”]

  • Zonnepanelen prijzen
  • Zonnepanelen installateur prijs
  • Zonnepanelen plat dak prijs
  • Zonneboiler prijzen
  • Wat kosten zonnepanelen
  • Zonneboilercombi prijs

[/vc_wp_text][vc_empty_space height=”20px”][vc_wp_posts title=”Laatste klus artikelen” number=”5″][vc_wp_text title=”Informatie”]Offerte zonnepanelen
Zonnepanelen plaatsen
Soorten zonnepanelen
Zonnepanelen vergelijken
Subsidie zonnepanelen
Werking zonnepanelen
Zonneboiler kopen
Beste zonnepanelen
Opbrengst zonnepanelen[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]