De beste manieren voor het verduurzamen van jouw bedrijfspand

bedrijfspand

Duurzaam ondernemen is tegenwoordig niet meer nieuw. Naast het ondernemen moeten ook bedrijfspanden steeds duurzamer worden. Dit zorgt niet alleen voor een groene, goede reputatie, maar je draagt ook je steentje bij aan het milieu. Hoe zorg je naast de duurzame processen voor een duurzaam bedrijfspand? Een aantal manieren uitgelicht voor het verduurzamen van je bedrijfspand.

Tip: wil jij weten hoe de energieprestatie van jouw bedrijfspand is? Laat dan een energie prestatie adviesrapport opstellen door een specialist. Via Bedrijfsenergielabels kun je eenvoudig een afspraak inplannen voor een opname van je bedrijfspand.

Het zorgen voor een goede isolatie

Betere isolatie is niet alleen duurzaam, maar je maakt ook minder maandelijkse lasten. Koop bijvoorbeeld degelijke underlaymentplaten. Deze platen dienen als basis voor constructieve toepassingen. Je ziet dit materiaal terug bij dragende vloerconstructies en bij het maken van wanden. Het is ideaal voor isolatie en je kunt het een mooie upgrade geven. Andere mogelijkheden om je bedrijfspand te isoleren zijn er genoeg. Denk bijvoorbeeld aan beglazing en om alle kieren en tochtgaten te dichten.

De keuze maken voor een duurzaam interieur

Je kunt qua inrichting en interieur genoeg duurzame oplossingen verzinnen. Ze zorgen ook voor een heel mooie uitstraling. Denk bijvoorbeeld na over welke materialen je in het bedrijfspand gebruikt. Je kunt dan denken aan Douglas hout. Dit is een duurzame houtsoort en gaat maar liefst tien tot vijftien jaar mee. En koop meubelen van circulaire materialen en maak gebruik van duurzame verf op de muren. Er zijn genoeg oplossingen te bedenken.

Kies voor klimaatneutraal

Als je een grote duurzaamheidsslag wilt maken, kies dan voor een bedrijfspand klimaatneutraal. Dit kun je doen door alleen groene energie te kopen, een groen dak te installeren om zodoende bij te dragen aan biodiversiteit, eigen energie opwekken of zonnepanelen te installeren. Denk ook na over het eerder genoemde isoleren van je bedrijfspand en het controleren van sluipverbruik. Alle kleine beetjes helpen.

Op zoek naar slimme oplossingen

Er zijn slimme ontwikkelingen en oplossingen te vinden die een bedrijfspand duurzamer kunnen maken. Dit geldt voor zowel in gebruik als in design. Denk aan een slimme thermostaat, zonnepanelen en een slim verlichtingssysteem. Hoe meer je slimme ontwikkelingen en oplossingen toepast binnen je bedrijfspand, hoe duurzamer je pand wordt. En je kunt zodoende beter de kosten drukken.