De voordelen van glasweefselbehang

Wil jij behang ophangen in je huis? En weet je niet wel soort behang jij wilt? Dan zijn er verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Het is daarom slim om hier van tevoren wat onderzoek naar te doen. Door onderzoek te doen kom je er ook achter welke soort behang het beste bij jou past. Glasweefselbehang zou hier een goede optie voor kunnen zijn.

Verschil in behang

Er zijn een veel verschillende soorten behang een paar voorbeelden hiervan zijn glasvezelbehang, glasvliesbehang en glasweefselbehang.

–   Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is gesmolten glas, dat daarna is geweven wat zorgt voor een hele sterke structuur. Bij glasvezelbehang is het zo dat het over het algemeen een stuk dikker is, waardoor het ook erg stootvast is.

–   Glasvliesbehang

Glasvliesbehang is behang dat gemaakt is op een papieren basis met vinyl.

–       Glasweefselbehang

Glasweefselbehang is het type behang dat je graag wilt. Het is heel erg egaal, wat erg lijkt alsof het is gedaan met stucwerk. Deze is dus erg makkelijk toe te passen bij muren die al licht beschadigd zijn. Het glasweefselbehang trekt dat helemaal weg.

Glasweefselbehang

Zoals hierboven vermeld, is glasweefselbehang een behang dat wordt gemaakt en geweven van glasvezel. Om deze reden noemt men het nog wel is glasvezelbehang. Glasweefselbehang is dus heel erg geschikt om te gebruiken op muren die al beschadigd zijn. Hierbij kan je denken aan kleine beschadigingen, maar ook aan scheuren in de muur. Er zijn verschillende winkels en bouwmarkten die dit behang aanbieden.

De kwaliteit van het glasweefselbehang is standaard en hoeft niet extra behandeld te worden, de kwaliteit is altijd goed. Ook kan je dit behang al krijgen als het voorgeschilderd is. Mocht je nou denken, dat wil ik helemaal niet, dan hoef je zodra je het behang er op hebt geplakt nog maar één keer te schilderen. Dit behang kan zelfs met een plak apparaat gelijmd worden.