Een industrieel ogende vloer in huis

Net als veel mensen bent waarschijnlijk op deze pagina gekomen omdat u interesse heeft in een industrieel ogende vloer in uw interieur. Net als veel mensen die met de verbouwing bezig zijn is de vloer een van de belangrijkste aspecten die ze bovenaan hun lijstje zetten. Een oude vloer vervangen of renoveren is echter geen gemakkelijke opgave. Dit is een behoorlijke klus en daarom is het goed om van tevoren te oriënteren op wat voor type vloer u in huis wilt halen. Vandaag lichten we twee soorten vloeren uit waarmee je een industrieel ogende vloer in huis kunt krijgen. De betonlook vloer en de PVC-vloer.

Betonlook of pvc-vloer?

Er zijn zoveel diverse soorten vloeren op de markt, we kunnen ze niet allemaal beschrijven op deze pagina. De meeste mensen kiezen voor laminaat uit budget overwegingen. Maar op de lange termijn kan het een stuk voordeliger zijn om een ander type vloer aan te schaffen dat langer meegaat. De PVC-vloer is de afgelopen jaren ook sterk in opkomst. Maar u haalt ook veel praktische voordelen in huis als u verkiest om een gietvloer aan te brengen. Deze is ook in een industrieel ogende betonlook vloer uitvoering verkrijgbaar. 

Voordelen van een gietvloer met betonlook

Gietvloeren worden ter plaatse gegoten en kunnen daardoor geheel op maat gemaakt worden. Een gegoten vloer is waterdicht, hygiënisch en bovendien onderhoudsarm. Met een klein beetje schoonmaakwerk blijft dit type ondergrond jarenlang in een goede staat.

Hoe groter de ruimte, hoe meer u bespaart

Bij gietvloeren geldt, net als bij beton, dat hoe groter de ruimte is, hoe goedkoper elke vierkante meter zal zijn. Een gietvloer kan bovendien eenvoudig als een dunne laag op een reeds bestaande vloer worden aangebracht, en dit is goedkoper dan een hele vloer vanaf de grond te installeren. Gietvloeren kunnen worden afgewerkt met een antisliplaag, Dit is een stukje duurder maar wel aan te raden voor de veiligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *