Kozijnen prijzen

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Kozijnen prijzen vergelijken

Kozijnen zijn er in vele soorten en maten. Er is vanzelfsprekend het onderscheid tussen deurkozijnen en raamkozijnen. Kozijnen kunnen daarnaast van verschillende materialen zijn gemaakt. Of u een nieuw deurkozijn of juist een raamkozijn zoekt, de prijzen van kozijnen kunnen zeer uiteen liggen. U doet er dan ook verstandig aan in uw zoektocht naar nieuwe kozijnen, om de prijzen van kozijnen bij verschillende leveranciers te vergelijken.

Wist u dat zowel de prijs van deurkozijnen als ook de prijs van raamkozijnen tegenwoordig nog maar in beperkte mate afhankelijk zijn van het formaat? Hoe dat zit leest u hier. Waar moet u dan wel op letten bij de aanschaf van kozijnen? En hoe weet u dat u niet te veel betaalt? Het aanvragen van offertes bij verschillende leveranciers kan u al snel tientallen, tot wel honderden euro’s besparing op de prijzen van kozijnen opleveren.

Materialen voor kozijnen

Kozijnen kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt. Stalen kozijnen worden tegenwoordig niet veel meer gebruikt. Houten kozijnen zijn daarentegen nog altijd zeer populair, omdat zij een karakteristieke uitstraling hebben. Nadeel van houten kozijnen is het onderhoud: hout is onderhevig aan bijvoorbeeld houtrot en daarom moet er regelmatig geschilderd worden.

Er bestaan ook onderhoudsarme kozijnen, zoals die van aluminium of kunststof. Aluminium is bijzonder duurzaam. Het is niet veel duurder dan kunststof, wat wel wordt gedacht door veel mensen. De keuze voor aluminium is vaak een kwestie van smaak. Kozijnen van kunststof worden tegenwoordig als de meest voordelige kozijnen aangeboden en daarom het meest verkocht.

Opbouw van prijzen van deurkozijnen

Zoals eerder aangeven is het formaat van het kozijn, of het nu een raamkozijn of deurkozijn is, niet meer het meest bepalend voor de prijs. Natuurlijk betaalt u voor een bijzonder grote deur of groot raam meer dan voor een kleine. Relatief gezien liggen de prijzen echter niet ver uit elkaar. Veel meer van belang voor de prijzen van kozijnen, zijn onder andere de scharnieren (hang- en sluitwerk), het deurbeslag en eventuele accessoires zoals een deurdranger of een brievenbus.

Een standaard deur heeft de afmetingen van 2.400 millimeter hoog (2 meter en 40 centimeter) en 1.225 millimeter breed (1 meter een 22,5 centimeter). U betaalt voor een standaard deurkozijn voorzien van glas circa € 1.000,- . Prijzen lopen op wanneer u gaat afwijken van de standaard. Zo kunt u kiezen uit opties als een zijlicht (smal of breed, te plaatsen aan één of beide zijden, of zelfs boven de deur) of een deur met twee draaidelen (stolp). Wilt u een brievenbus in de deur, of een deurdranger? En wilt u exclusief deurbeslag? Het kan allemaal en afhankelijk van uw keuzes kunnen prijzen oplopen tot ver over de € 3.000,-.

U doet er verstandig aan om bij de aanschaf van een nieuw deurkozijn meerdere offertes op te vragen bij verschillende leveranciers. U zult zien dat door het vergelijken van prijzen van de kozijnen, de accessoires het deurbeslag en zelfs het hang- en sluitwerk, u kunt kiezen voor de leverancier met de beste prijzen. En dat bespaart u zeker tientallen tot wel honderden euro’s!

Opbouw van prijzen van raamkozijnen

Net als bij deurkozijnen is ook bij raamkozijnen het formaat niet de meest bepalende factor voor de prijs. Met name het aantal draaiende gedeelten, het hang- en sluitwerk en het deurbeslag bepalen ook bij raamkozijnen de hoogte van de prijzen. Wilt u bijvoorbeeld een raamkozijn dat zijdelings geopend kan worden, of juist een kantelbaar kozijn? Of wellicht beide? Dat kan ook: dit heet een draai- kiepraam en wordt in de branche aangeduid met de afkorting: DK (draai-kiep). In tegenstelling tot kozijnen die niet kunnen bewegen. Deze krijgen de aanduiding: VG (vast-glas).

Moet uw venster ook zijn voorzien van kwaliteitssloten? Het zijn allemaal factoren die de prijs van uw raamkozijn zullen opdrijven. Het is dan ook zeer lastig om u een standaard prijs voor een standaard raamkozijn op te geven. U doet er verstandig aan om met uw specifieke wensen in contact te treden met meerdere leveranciers. Vraag gerust meerdere offertes op bij verschillende leveranciers. Zo kunt u ook op de aanschaf prijzen van uw raamkozijn tientallen tot wel honderden euro’s besparen.

Vergelijk voor u koopt

Omdat aanbieders weten dat er bij meerdere leveranciers een prijs wordt aangevraagd, werkt het enorm prijsverlagend om bij meerdere partijen tegelijk een offerte aan te vragen. Dit scheelt vaak wel 30%!

Montage van raamkozijnen of deurkozijnen

Heeft u een keuze kunnen maken? Welke kozijnen heeft u uiteindelijk gekozen? En heeft u een goed prijs kunnen bedingen bij uw leverancier? Een volgend punt om goed over na te denken is wie de kozijnen gaat plaatsen? Want dit kan een kostenpost zijn, waar u wellicht geen rekening mee hebt gehouden!

Laat u het door de leverancier doen die u de kozijnen heeft verkocht, dan kunt u op de prijzen besparen door een deal te maken voor het totale werkpakket: de verkoop én plaatsing van uw nieuwe raam- of deurkozijn. U kunt er ook voor kiezen om het plaatsen te laten doen door een erkend vakman, zijnde niet de leverancier. Dit kan u wellicht ook een besparing opleveren, wanneer u ook hierbij meerdere offertes opvraagt bij verschillende vaklieden en de prijzen voor het plaatsen van de kozijnen gaat vergelijken.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_wp_text title=”Kozijnen informatie”]

  • Kozijnen
  • Kozijnen prijzen
  • Kozijnen vervangen
  • Kozijnen plaatsen
  • Kozijnen reparen

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]