Kozijnen vervangen

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Raamkozijn vervangen

Als de kozijnen aan vervanging toe zijn dan staat men voor een aantal keuzes. Zo zal er bedacht moeten worden naar welk soort materiaal de voorkeur uitgaat en kan er ook bekeken worden of men zelf over gaat tot het vervangen van kozijnen … of dat men dit uitbesteedt aan een bedrijf. Daarnaast speelt bij het vervangen van raamkozijnen ook de beglazing een rol. Er is verschillende beglazing mogelijk waarbij er een onderscheid gemaakt kan worden tussen dubbele beglazing met een hoog rendement of enkele beglazing. Aangezien er nogal wat bij komt kijken als kozijnen vervangen moeten worden zal hier verder aandacht aan besteed worden.

Budget vaststellen voor het vervangen van de kozijnen

De keuzes die gemaakt zullen worden bij het vervangen van de kozijnen zullen onder meer afhankelijk zijn van het te besteden budget. Als er niet voldoende budget beschikbaar is dan kan men overwegen om een hypotheek af te sluiten voor het vervangen van de kozijnen. De rente van de hypotheek is dan fiscaal aftrekbaar omdat het een verbetering of onderhoud van de woning betreft als er kozijnen vervangen worden. Een besparing op het budget is mogelijk door te besluiten alleen de kozijnen aan te schaffen en zelf zorg te dragen voor de plaatsing en montage hiervan.

Aandachtspunten bij vervanging

 • Een van de kenmerken waarmee men rekening kan houden bij het vervangen van kozijnen is het onderhoud dat er in de toekomst aan uitgevoerd zal moeten worden. Bij houten kozijnen zal men regelmatig onderhoud moeten uitvoeren om de kozijnen langer mee te laten gaan.
 • Kunststof en aluminium behoeven in principe geen onderhoud, hebben een lange levensduur en hoeven alleen af en toe een grote schoonmaakbeurt te ondergaan.
 • Een ander kenmerk waaraan aandacht besteed kan worden is de inbraakveiligheid.
 • Ook de isolatiewaardichtheid speelt natuurlijk een belangrijke rol en als hiermee rekening wordt gehouden kan dit een energiebesparing opleveren.
 • Bij het vervangen speelt het natuurlijk een rol welk materiaal en vormgeving het beste aansluit bij de woning. Ook als er vanwege het gemak voor kunststof wordt gekozen kunnen deze zo uitgevoerd worden dat het lijkt alsof er sprake is van een houtnerf.
 • Er kan ook gekozen worden voor een combinatie van materialen. Zo kan er bijvoorbeeld voor een kunststof kozijn worden gekozen met een uitstraling van hout en kan er een prachtige houten deur in het kunststof geplaatst worden.

Zelf vervangen

Als men besluit om zelf de kozijnen te vervangen dan is het aan te raden om maten twee keer te meten en een tekening te maken van de kozijnen die vervangen moeten worden.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_wp_text title=”Kozijnen informatie”]

 • Kozijnen
 • Kozijnen prijzen
 • Kozijnen vervangen
 • Kozijnen plaatsen
 • Kozijnen reparen

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]