Plafondplaten goed voor de akoestiek op kantoor

Een mooi functioneel plafond in het bedrijf, wie wil dat niet? Op een snelle manier is ieder plafond netjes te maken en te plaatsen. Als zich iets bewezen heeft door de jaren heen zijn het wel plafondplaten. De voordelen zijn dan ook talloos, waardoor we ze niet allemaal in de blog kunnen behandelen. Daar is dit blog gewoon te kort voor. Daarom in dit blog enkele voordelen van plafondplaten. 

Plafondplaten en een systeemplafond voordelen genoeg

Voordelen ten over. Het plafond is in één keer goed afgewerkt. Soms kom je bij bedrijven, maar ook in woningen, en dan lijkt het alsof ze het plafond zijn vergeten. De tuin met bestrating is mooi, zodra je dan binnen bent zijn de vloer en de muren ook helemaal top. Eigenlijk gewoon het hele interieur. Maar helaas het plafond zijn ze wel vaak vergeten. Terwijl een mooi systeemplafond snel te monteren is. Zelfs een plafond dat aangetast is door waterschade is prachtig te maken. Het plafond is dan gelijk mooi en blijft dat zo voor decennialang.

Meer sfeer door het juiste plafond

Er is zoveel te verbeteren. Bijvoorbeeld de verlichting. Het is mogelijk om spotjes in te bouwen. Maar ook een zuinige TL-lamp. De hele verlichting is heel verfijnd te reguleren en dat is belangrijk op een werkplek. Ikzelf ben meer van een koof; het plafond niet overal even hoog. Dan zijn er nog meer mogelijkheden met de verlichting. Maar denk ook aan de akoestiek. Tijdens het telefoneren is het wel zo prettig als geluiden gedempt worden als verderop collegae aan het overleggen zijn of ook aan het telefoneren. En dit bovenop de voordelen dat het plafond mooi om te zien is. Dit alles bij elkaar geeft een systeemplafond een prettige werkplek.

Verschillen in plafondplaten

Het standaard plafond bestaat niet. Gelijk ieder bedrijf anders is, is ook ieder plafond anders af te werken. Verschillende fabrikanten zoals Rockfon, Armstrong, OWA, Ecophon, Eurocoustic, maken platen en zij hebben een assortiment. Wat overeenkomt, is dat de plafonds snel te realiseren zijn. Bij allen zijn leidingen en snoeren perfect weg te werken; het hele plafond is gewoon in één keer afgewerkt. Dus kijk na dit gelezen te hebben even naar boven naar het huidige plafond. Bedenk dat het met plafondplaten mooi af te werken is naast al de andere voordelen zoals mooier licht en een betere akoestiek in het bedrijf. Bedenk dan dat het slechts in enkele dagen of zelfs in één dag mooi te maken is. Ik denk het plafond in orde laten maken niet meer uitstellen.