Schuifpui

[vc_row][vc_column width=”3/4″ css=”.vc_custom_1499436669549{padding-right: 25px !important;}” offset=”vc_col-lg-9 vc_col-md-6 vc_col-xs-12″][vc_row_inner][vc_column_inner css=”.vc_custom_1498318207858{padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][vc_custom_heading text=”Wat is een schuifpui?” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1557491105605{margin-top: 0px !important;}”][vc_column_text]Veel woningen krijgen weinig licht van buitenaf. Vooral in de wintermaanden kunnen donkere kamers een beetje een depressieve sfeer geven. Een schuifpui is een geweldige manier om je woning meer open in te richten. Lichte, ruime woonkamers of slaapkamers, met bovendien een veel groter glasoppervlakte: dat is wat je met schuifpuien kunt bereiken. Er zijn veel verschillende modellen op de markt, uitgevoerd in veel verschillende kleuren en materialen. Zo vind je altijd wel een schuifpui die past bij jouw interieur.

Breng meer ruimte in je woning met een schuifpui

Een schuifpui geeft het hele huis een open uitstraling en brengt de tuin een stuk dichterbij. Vooral in het voor- en najaar is het fijn om meer licht in huis te hebben. Dankzij het grote glasoppervlakte zijn schuifpuien de beste manier om dat te realiseren. De schuifpui wordt uitgevoerd in verschillende materialen: hout, aluminium of kunststof. Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen. Veel huiseigenaren kiezen inmiddels voor kunststof: dat is vaak de goedkoopste optie. Het voordeel van kunststof is bovendien dat het relatief weinig onderhoud nodig heeft. Dit geldt overigens ook voor aluminium schuifpuien, echter staan deze er weer bekend om een stuk duurder te zijn dan kunststof schuifpuien. Maar is aluminium wel een stuk lichter dan alle andere varianten.

Schuifpui voordelen

Of je nu kiest voor een hefschuifpui of een kiepschuifpui, door de extra lichtval en het grote raam maak je de hele woning in een keer een stuk aantrekkelijker. Daarbij kunnen de schuifpuien prima tegen inbraak beschermd worden met speciale sloten en hangwerk. Het plaatsen van een schuifpui is een flinke opgave, maar ervaren werklieden kunnen de klus meestal binnen een dag klaren. Ben je van plan een schuifpui te laten plaatsen, dan is het verstandig enkele offertes aan te vragen en de prijzen te vergelijken. Zo weet je zeker dat je in zee gaat met het beste bedrijf, en geniet je binnenkort van een prachtig lichte en ruime kamer.

Vergelijk schuifpui aanbieders

Het beste kun je het aanbod van verschillende aanbieders van aluminium schuifpuien met elkaar vergelijken. Zo krijg je een beter overzicht van de markt en kun je een betere keuze maken. En betaal je dus niet te veel voor de aanschaf van een schuifpui. Vraag daarom gratis schuifpui offertes op.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner css=”.vc_custom_1499436626592{margin-bottom: 30px !important;}”][vc_column_inner css=”.vc_custom_1498320239099{padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][tek_calltoaction cta_icon_type=”icon_browser” cta_title=”Iemand zonnepanelen laten plaatsen?” cta_subtitle=”Zonnepanelen plaatsten is geen huis-tuin-en-keuken klusje. Het is verstandig om hiervoor een vakspecialist in te schakelen” cta_box_color=”#f7f7f7″ cta_button_link=”url:%23|||” cta_button_text=”Vind vakspecialist” icon_iconsmind=”iconsmind-Engineering”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

Soorten schuifpuien

Wil je meer licht in je woning brengen? Vooral in de wintermaanden, wanneer het sneller donker wordt, kan het fijn zijn om wat extra licht te hebben in huis. Het laten plaatsen van een schuifpui is daarvoor de allerbeste manier. Door een van de wanden van de woning vrijwel een geheel raamoppervlak van te maken, breng je veel meer licht in de kamer. Dat brengt de tuin veel dichterbij, en zorgt gevoelsmatig voor veel ruimte. Verschillende materialen en kleuren worden gebruikt voor de constructie van schuifpuien. De soorten schuifpuien brengen allemaal meer licht en ruimte in de woning. Ben je benieuwd naar de verschillende soorten schuifpui en de voordelen die ze opleveren? Lees dan verder voor meer informatie.

Schuifpuien in verschillende soorten en materialen

Grofweg kun je zeggen dat er twee verschillende types schuifpuien op de markt zijn. Je kunt kiezen voor een hefschuifpui, of voor een kiepschuifpui. Beide schuifpuien soorten geven veel meer licht en bestaan grotendeels uit raamoppervlakte. De hefschuifpui is de standaard. Deze wordt bediend met een hendel, waarmee grote glazen ruiten heen en weer bewogen kunnen worden. Een kiepschuifpui wordt vaak gebruikt voor wat kleinere doorgangen. Dit model maakt het mogelijk om de glazen platen te kantelen, zodat er geventileerd kan worden. Natuurlijk kan ook deze schuifpui de glazen ramen heen en weer schuiven.

Wat materiaal betreft heb je de keuze uit 3 verschillende materialen: een kunststof schuifpui, aluminium schuifpui en houten schuifpui. Welke voor jou het beste is is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Aluminium schuifpui

Verschillende types schuifpui hebben ieder hun eigen voor- en nadelen, en zijn geschikt voor bepaalde situaties. Aluminium schuifpuien zijn, vergeleken met hout of staal, een stuk lichter. Het materiaal heeft weinig onderhoud nodig en is relatief sterk: een fijne combinatie. Hierdoor kan er gemakkelijk een groot glasoppervlakte geplaatst worden, maar is het openen en sluiten van de schuifpui nog steeds gemakkelijk. De kosten van aluminium zijn wel iets hoger dan bijvoorbeeld houten uitvoeringen. Met een strakke en zakelijke uitstraling staat een aluminium schuifpui het mooiste in een moderne inrichting.

Met een schuifpui van aluminium kies je voor een grote, open wand die op een gemakkelijke manier verschoven kan worden. Hoewel aluminium moeilijk over te schilderen is, zijn er wel allerlei verschillende kleuren op de markt. Zo kun je ook dit type schuifpui aanpassen aan het interieur. Aluminium is slijtagevrij en gaat zeer lang mee. Vooral in een moderne, lichte woning komt deze schuifpui het beste tot zijn recht.

Welke schuifpui past het best in jouw woning?

In de regel kun je zeggen dat de verschillende schuifpuien soorten passen bij een bepaald type woning. Wil je een grotere glazen wand, dan denk je eerder aan een hefschuifpui: voor kleinere woningen zal een kiepschuifpui meer voor de hand liggen. Natuurlijk kun je het beste overleggen met de specialist. Hij of zij kan je helpen met het maken van de beste beslissing, en advies geven over materiaalgebruik. Wil je een schuifpui laten plaatsen, vraag dan een offerte aan bij een bedrijf in jouw omgeving. Zo krijg je het beste idee van de verschillende mogelijkheden.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″ offset=”vc_col-lg-3 vc_col-md-6 vc_col-xs-12″][vc_wp_text title=”Informatie”]

  • Schuifpui prijs
  • Schuifpui kosten
  • Schuifpui reperatie
  • Schuifpui plaatsen
  • Glazen schuifpui

[/vc_wp_text][vc_empty_space height=”20px”][vc_wp_posts title=”Laatste klus artikelen” number=”5″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]