Stapelblokken 15x15x60 plaatsen: Een gids voor tuiniers en klussers

Ook weten hoe je stapelblokken 15x15x60 moet plaatsen? Lees dan verder!

Wil je wat extra flair aan je tuin toevoegen? Misschien ben je op zoek naar een manier om een bankje of muurtje te maken. Dan zijn stapelblokken 15x15x60 wellicht de perfecte oplossing voor jou! Stapelblokken worden soms ook muurelementen genoemd. Deze zijn in verschillende formaten beschikbaar. De stapelblokken van 15x15x60 zijn langwerpig, wat veel mogelijkheden biedt voor je tuin. Veel mensen zien dit idee dan ook erg zitten maar lopen tegen een probleem aan. Zij weten namelijk niet hoe ze stapelblokken 15x15x60 moeten plaatsen. In dat geval ben je hier aan het juiste adres. Lees snel verder voor meer informatie!

Stapelblokken 15x15x60 uitzetten

Voordat je kan beginnen met het plaatsen van je stapelblokken 15x15x60, is het erg belangrijk dat je van tevoren een plan hebt. Dit houdt ook in dat je eerst op de grond in de tuin uitzet waar je de stapelblokken of muurelementen wilt hebben staan. Dit kun je eventueel aftekenen of afzetten met een lint. Daarna is het belangrijk dat je een schep bij de hand hebt. Om stapelblokken van 15x15x60 te kunnen plaatsen is het namelijk belangrijk dat je graaft tot 10 centimeter onder het maaiveld zoals dit wordt genoemd.

De fundering voor stapelblokken 15x15x60

Hoe je de volgende stap aanpakt als je stapelblokken 15x15x60 wilt plaatsen, is afhankelijk van hoe hoog je wilt bouwen. Over het algemeen geldt voor je muurelementen of stapelblokken namelijk dat je voor bouwwerken onder de 50 centimeter hoog alleen een fundering met opsluitbanden hoeft te maken. Voor bouwwerken van stapelblokken 15x15x60 die hoger dan 50 centimeter zijn, wordt aangeraden om cement te storten onder de opsluitbanden.

Stapelblokken 15x15x60 lijmen

De stapelblokken 15x15x60 bevestig je vervolgens aan elkaar en aan de fundering met lijm. Veel mensen denken vaak dat ze deze muurelementen of stapelblokken moeten metselen. Alhoewel dit heel goed mogelijk is, levert dit wel zichtbare voegen op. Als je dit niet ziet zitten, kun je daarom heel goed steenlijm of kit lijm gebruiken. Let hierbij wel goed op het soort lijm of kit lijm dat je kiest. Sommige varianten hiervan worden namelijk gelijk hard en anderen blijven een poosje flexibel. Beide mogelijkheden hebben zo hun voor- en nadelen. Het ligt hierbij dus echt aan wat je zelf fijn vind werken als je de stapelblokken 15x15x60 plaatst.

Stapelblokken 15x15x60 kopen

Het bovenstaande is in principe alles wat je hoeft te weten over het plaatsen van stapelblokken 15x15x60. Mocht je nu al leuke ideeën hebben, maar nog niet weten welke stapelblokken het beste bij je smaak en tuin passen is het een goed idee om online naar foto’s te kijken. Als het op stapelblokken 15x15x60 aankomt, heb je namelijk vaak de keuze tussen gladde en strakke of ruwere varianten. Welke het beste voor jou is, is hierbij een kwestie van smaak. Met deze tips geniet jij binnenkort hoe dan ook van een mooi afgewerkte tuin met stapelblokken!