Als je wasmachine stikt is dit vaak het resultaat dat je de wasmachine te weinig schoongemaakt hebt. Veel mensen denken dat een wasmachine zich vanzelf schoonmaakt. Maar dat is dus niet het geval. Een veelvoorkomend probleem is dat de waspoeder zich aankoekt in de leidingen. Het filter kan ook verstopt raken. En en er kan zich kalk ophopen in de wasmachine. Dit kan er allemaal voor zorgen dat je wasmachine gaat stinken. We geven hieronder enkele tips om dit op te lossen.

Tip1.
Verstandig is om in het vakje van de voorlader wat soda of azijn te doen. Dan lost de wasverzachter sneller op. Een ander probleem kan zijn om onderin de wasmachine het klepje aan de voorkant open te maken. Daar zit een filter achter die je ook regelmatig moet schoonmaken.

Tip 2
Veel mensen wassen op 30 of 40 graden. Je hebt dan wel schonen kleren maar de wasmachine word er niet schoner van. Deze temperatuur is ideaal voor bacteriën en vetluis. En vetluis zorgt dan voor de rare lucht. Daarom is het slim om eens in de zoveel tijd je wasmachine te laren draaien op 90 graden, zodat deze kan schoonspoelen.

Een hele belangrijke tip is om altijd de deur open te laten staan als je de wasmachine niet gebruikt. Hierdoor kan alle condens eruit.