Traprenovatie: PVC of laminaat?

Als je trap toe is aan een make-over, hoef je niet gelijk je hele trap te vervangen. Het renoveren van je trap is een snelle oplossing om je trap een nieuwe uitstraling te geven. Een van de mogelijkheden is een traprenovatie met overzettreden. Met overzettreden ziet je trap er weer als nieuw uit. Kies je voor overzettreden dan zijn er een aantal materialen waaruit je kan kiezen. De belangrijkste zijn PVC, parket en laminaat. Welk materiaal is het beste?

Wat zijn overzettreden?

Ga je je trap renoveren dan is de kans groot dat je kiest voor overzettreden. Overzettreden worden eerst op maat gesneden en vervolgens over de bestaande traptreden geplaatst. Overzettreden worden geplakt en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Bij een dichte trap worden er ook nieuwe stootborden geplaatst. 

Traprenovatie met PVC

PVC is een materiaal dat sterk is en bestand is tegen vocht en slijtage. PVC is dun en wordt op de traptreden geplakt. PVC is makkelijk schoon te houden. Ideaal in een huishouden met dieren en kinderen. Het nadeel van PVC kan zijn dat het geen hout is en dus minder stijlvol oogt op de trap. Het is wel mogelijk om een houtlook na te bootsen. PVC is namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs.

Traprenovatie met laminaat

Als je graag de natuurlijke uitstraling van hout wilt, maar niet de nadelen die hout met zich meebrengt, is laminaat een goede keuze. Hout is niet vochtbestendig en vergt veel onderhoud. Laminaat daarentegen is makkelijk in het onderhoud en zeer betaalbaar. Het nadeel van laminaat is wel dat er snel krassen op het materiaal komen. Door de jaren heen kan er door zonlicht ook kleurverschil ontstaan op het laminaat.

Zowel PVC als laminaat zijn prima materialen voor traprenovatie. Wil je een houtlook dan kun je het beste voor laminaat kiezen. Wil je een slijtvast materiaal dat makkelijk schoon te maken is? Kies dan voor PVC. Wil je je trap laten renoveren? De specialisten van TopTrap kunnen je helpen bij het maken van de beste keuze.