Wat is krijtverf?

krijtverf

Wil je weten wat krijtverf is en hoe je dit gebruikt? En waar je de beste krijtverf aanbieding vindt? Dan ben je hier op de juiste plek. Hier vind je alle belangrijke informatie over krijtverf en hoe je dit kunt gebruiken. Kun je krijtverf ook daadwerkelijk toepassen om hier vervolgens op te krijten? Je ontdekt het hier!

Wat is krijtverf? Krijtverf is een matte, dekkende verf op waterbasis. De verf heeft een hoog gehalte aan krijt: hierdoor krijgt de verf een poederachtig effect. Je kunt de verf heel gemakkelijk op tal van ondergronden aanbrengen. Denk hierbij aan hout, muren, metaal, karton en meer. Krijtverf is niet hetzelfde als schoolbordverf: dit is verf waarbij je achteraf met krijt aan de slag kunt gaan. Krijtverf is niet geschikt voor krijten.

Krijtverf vs. kalkverf

Daarnaast worden ook krijtverf en kalkverf veel door elkaar gehaald. Hoewel de naam veel op elkaar lijkt, zitten er wel degelijk verschillen. Krijtverf bevat veel krijt en kalkverf bevat veel kalk. Krijtverf hecht vaak goed op bijna alle ondergronden, zonder dat het nodig is om voor te strijken. Kalkverf zal voornamelijk goed hechten op steenachtige ondergronden. Voor een andere ondergrond is het belangrijk om eerst een goede primer te gebruiken.

Krijtverf aanbrengen

In veel gevallen is het bij krijtverf niet nodig om grondverf te gebruiken: dit wordt wel aangeraden bij het verven van blank hout dat je eerst licht moet opschuren. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw schilderwerk veel langer mooi blijft. Het aanbrengen van krijtverf is hetzelfde als normale verf: gebruik een roller en voor hoekjes en kleine oppervlakken een kwast. Krijtverf moet ongeveer 2 uur drogen, maar je kunt na 6 uur opnieuw schilderen. Op de verpakking van de verf staat precies aangegeven wat de verwerkingstijd is. Krijtverf is verkrijgbaar van verschillende merken, waaronder Histor en Flexa.