Alle voordelen van een PU gietvloer op een rij!

PU-gietvloer

Een nieuwe vloer is vaak een moeilijke keuze. Je wilt natuurlijk iets wat origineel en mooi is, maar ook iets wat niet teveel geld kost. Daarnaast wil je uitgebreid kunnen kiezen tussen verschillende kleuren en patronen die er kunnen zijn voor de vloer. Gelukkig is er een vloer die dit allemaal kan bieden. We hebben het dan namelijk over de pu gietvloer. In deze tekst gaan we kijken wat gietvloeren precies zijn. Waarom zou je kiezen voor een vloer als dat en wat zijn dan ook de bijkomende voordelen wanneer je kiest voor een gietvloer van microcement?

Wat zijn gietvloeren dan precies?

Er zit een verschil tussen vloeren die op de reguliere manier gelegd worden en de vloer waar we het in deze tekst vooral over hebben. Dit verschil zit hem vooral in de manier waarop de vloer uiteindelijk in de woning komt, maar ook de verschillende voordelen die een vloer als deze dan kan bieden. Bij een reguliere vloer wordt er namelijk vaak gekozen voor hout of steen. Deze stukjes hout of steen worden vervolgens in een bepaald patroon gelegd waardoor er een gehele vloer ontstaat. Tijdens de volgende stap wordt ervoor gezorgd dat de vloer zo egaal mogelijk wordt gemaakt en daar hebben we het al, zo veel als mogelijk. Bij een pu gietvloer van microcement wordt gekozen voor een vloeibaar mengsel. Vervolgens wordt dit mengsel over de ondervloer gegoten en dan heb je dus een geheel.

Wat zijn hier de voordelen aan?

De vloer op deze manier laten leggen, brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst is het namelijk zo dat de vloer helemaal egaal is. Bij een vloer die uit losse onderdelen wordt gelegd, zal er altijd sprake zijn van lijnen en naden in de vloer. Hierachter blijft vuil hangen wanneer je aan het schoonmaken bent, maar er blijft ook vuil en viezigheid achter die je niet altijd met het blote oog kunt zien. Een gietvloer is dus veel hygiënischer. Ook is de vloer waterdicht. Dit maakt het niet alleen een mooie vloer voor de badkamer of keuken, maar ook voor alle andere kamers in de woning. De vloer is in talloze verschillende kleuren en patronen te gieten waardoor de vloer altijd passend kan zijn bij het meubilair in de woning. Een hoop voordelen die de vloer dus met zich meebrengt en wat ook niet bij andere vloeren aan de orde is.