Wonen

vurenhout

Mensen voelen zich van nature aangetrokken tot ruimtes die comfortabel en vertrouwd aanvoelen. En het zal nooit zo comfortabel aanvoelen als een omgeving waar jij de ontwerper bent.

Dat is veel belangrijker dan je wellicht denkt. Natuurlijk, de ene persoon geeft veel meer om zijn of haar directe leefomgeving dan de andere. Dat zie je bijvoorbeeld aan de verschillen tussen mensen die heel netjes zijn of maar wat graag de boel de boel laten om zich op uitrusten of andere bezigheden te richten.

Het verfraaien van je huis kan het een stuk gezelliger en comfortabeler maken. Het kost tijd en moeite, maar de voordelen zijn het waard. Creëer een plek waar jij je gelukkig voelt en waar je bovendien jezelf kunt en mag zijn.

Dat houdt wel in dat je waarschijnlijk vaak de boel gaat omgooien. Ben jij nu nog steeds dezelfde persoon als twee jaar geleden, met exact dezelfde smaken en inzichten? Het is altijd leuk om dingen fris te houden, of het nu een nieuwe woonruimte is of gewoon iets dat past bij uw behoeften en functies. Van het opnieuw rangschikken van je meubels tot een volledige renovatie. Dat zijn allemaal zaken waar jij hoogstpersoonlijk over mag beslissen! Maar zolang er drastische veranderingen nodig zijn, wil je wel zeker weten dat je budget dat aankan.

Oftewel, maak je van het aanpassen van je woonkamer een hoofdprioriteit en beschik je niet over een portemonnee die zo onuitputtelijk is als de handtas van mary Poppins? Spaar daar dan voor.

Tuin

We hebben nu een goede indruk van hoe je het binnenshuis aan zou kunnen pakken. Van nature zijn we allemaal buitenmensen, het is dus handig om vervolgens ook je tuin aan te pakken. Dan kun je hem nu helemaal naar eigen wens inrichten! Wellicht een goed idee om de boel eerst eens netjes te maken. Zo lijkt je tuin al weer heel wat! Vervolgens kun je alle kanten op. Bepaal eerst of je een moestuin, gazon of juist een terras wilt en maak een tekening van je nieuwe indeling.

Staat je indeling? Dan is het tijd om over te schakelen op de tuinmeubelen. Het is belangrijk om tuinmeubels te vinden die goed bij je passen bij uw interesses. Misschien vind je het leuk om buiten te relaxen op een loungeset? Uiteraard moet je wel eerst je terrastegels op z’n plek hebben liggen. Een alternatief is een vlonder, die heel gemakkelijk is qua onderhoud. Deze heeft onder andere een worteldoek eronder liggen, die onkruid tegengaat. Bedenk je vervolgens wat je wil of niet aan beplanting in de tuin wilt. Hou je meer van gekleurde planten of gewoon groen? Je kunt daarnaast kiezen om wat meer de lucht te in te gaan of gewoon op de bodem te blijven. Of je nu fel zonlicht of wat schaduw wilt, het is belangrijk om een plant te kiezen die het goed doet in je tuin. Uiteraard is het wel een stuk leuker klussen in je tuin wanneer het zonnestralen regent in plaats van water. Ga dus aan de slag in de lente. Natuurlijk kun je dan ook nog wel wat klusjes doen voordat de zon op z’n hoogst staat, maar het belangrijkste wil je al gedaan hebben voordat je scheepsladingen aan factor 50 moet gaan kopen. Realiseer jouw droomwoning met vuren geschaafd voor de tuin!