3 tips voor een schoon huis

3-tips-huis-schoonmaken

Een schoon huis, iedereen wilt het. Ergens om lekker in thuis te komen na een lange dag. We proberen het allemaal zo goed mogelijk bij te houden maar dat blijkt soms toch lastiger te zijn dan gewenst. In dit blog ga ik je een paar tips geven om je huis zo schoon mogelijk te houden.

Tip 1: doe een grote schoonmaak

Mijn eerste tip is om een grote schoonmaak te doen. Wij maken onderscheid tussen een grote schoonmaak en een normale. Een normale is vooral oppervlakkig schoonmaken terwijl je bij een grote schoonmaak echt alles mee pakt. Dit is natuurlijk een stuk meer werk maar hierdoor is je huis wel meteen echt goed schoon. Ook achter de kasten. Dit zorgt voor een goede start en zorgt ervoor dat je, wanneer je dit goed bij houdt, je eenmaal per week een onderhouds schoonmaak kan doen en je huis net zo schoon blijft.

Tip 2: Plan je schoonmaak in

Nadat je de grote schoonmaak hebt gedaan is het verstandig om elke week een schoonmaak in te plannen. Dit is niet meteen een grote schoonmaak maar zie het als een onderhoudsbeurtje. Ja maakt hierbij oppervlakkig schoont en je zorgt ervoor dat je huis net zo schoon blijft. Wanneer je dit goed bij houdt zal je merken dat je huis goed schoon blijft en dat je nooit meer een grote schoonmaak hoeft te doen. Een schoonmaakbedrijf in de buurt, schoonmaakbedrijf Gorinchem, kan je hier goed mee helpen.

Tip 3: huur een schoonmaakbedrijf in

 Mocht je zelf nou echt moeite hebben met je huis schoonmaken kan je ook eenmalig (of vaker) een professioneel schoonmaakbedrijf inhuren. Dit bedrijf gaat samen met jou kijken hoe ze je huis weer helemaal schoon kunnen krijgen. Verder hoef je hier weinig aan te doen. Je kan er ook voor kiezen om ze wekelijks of maandelijks te laten komen om zo je huis mooi te houden.