Tips om het verhuizen soepeler te laten verlopen

tips om het verhuizen soepeler te laten verlopen

Er is bijna niemand die écht dol is op verhuizen. Natuurlijk is het prettig om straks over een nieuwe woning te beschikken, maar het verhuizen zelf? Daar kijk je best wel een beetje tegenop. Dit neemt niet alleen veel tijd in beslag, maar het levert ook nog eens de nodige stress op. Er zijn gelukkig genoeg manieren waarop je de verhuizing soepeler kunt laten verlopen. Hierbij wat tips om mee aan de slag te gaan.

Huur een afvalcontainer

Vergis je niet: tijdens het verhuizen komt heel wat rommel vrij. Niet alleen oude spullen die toch op het laatste moment weg worden gegooid en geen plekje in het nieuwe huis krijgen, maar ook als we gaan kijken naar de verbouwingswerkzaamheden. Het is bijna niet rendabel om constant naar het grofvuil te rijden. Dat kost niet alleen veel benzine, maar neemt ook nog eens veel tijd in beslag. Een goede voorbereiding is het halve werk. Een grofvuil container huren doe je daarom het liefst zo ver mogelijk van tevoren. Zo weet je zeker dat de container al staat voordat de werkzaamheden gaan beginnen.

Groot voordeel van een afvalcontainer is dat er hierdoor niet telkens op en neer gereden moet worden om afval te dumpen. Alles kan gemakkelijk voor huis worden geplaatst. Bovendien wordt de container doorgaans na afloop van de huurperiode vanzelf weer opgehaald. Je hebt er dus verder geen omkijken meer naar. Dat is prettig. Een verhuizing slokt immers al genoeg van je energie op.

Schakel een verhuisbedrijf in

Wil je in één dag al je spullen verhuizen? Dan staat je een flinke taak te wachten. Verhuizen neemt echt veel tijd in beslag. Alleen al het vervoeren van grote meubels kost veel tijd. Zeker het inladen hiervan. Je wil immers zeker zijn dat dit op veilige wijze zal gebeuren. Dit kan je zelf doen, maar het is meestal beter om het door een professioneel verhuisbedrijf te laten doen. Zij weten precies hoe ze het vervoeren van (grote) spullen moeten aanpakken en waar je allemaal aan moet denken. Op die manier weet je zeker dat het op de juiste manier gebeurt en heb je hier verder geen omkijken meer naar. Ook handig als er geen mensen in je omgeving zijn die tijdens de verhuizing kunnen helpen. Zo heb je niemand nodig om alles over te verhuizen.

Maak een planning

Voor de verhuizing moet er een goede planning worden gemaakt. Wat moet er in de dagen voorafgaand aan de verhuizing worden gedaan? Wat gebeurt er op de dag zelf? En wanneer – indien dit nodig is – beginnen de verbouwingswerkzaamheden? Het is goed om inzicht te krijgen in die eerste dagen. Zo weet je precies wat je kan verwachten en kom je niet voor verrassingen te staan.

Blijf wel realistisch. Wees je ervan bewust dat er tijdens een verhuizing eigenlijk altijd wel iets misgaat. Laat je dan ook niet uit het lood staan door enkele tegenslagen, maar calculeer dit ruim van tevoren in. Zo bespaar je jezelf een heleboel extra onnodige stress.