Voordelen van dakpannen coaten

Wat is dakcoating?

Er wordt een beschermende laag aangebracht op het dak in zijn geheel. Dat is alles. De coating wordt over het dak en de dakpannen gespoten. Deze barrière zorgt ervoor dat mossen en algen moeilijk op het dak kunnen groeien. Het dak laat minder vocht en lucht door nadat de coating is aangebracht. Ook ziet het dak er hierdoor nieuwer en mooier uit dan voorheen.

Waarom dakcoating aanbrengen?

U kunt uw dakpannen coaten als u ze van een beschermlaag wilt voorzien. Mossen en algen beginnen zich na verloop van tijd op uw dak te ontwikkelen. Ze zorgen ervoor dat uw huis er niet meer schoon uitziet en dat de waarde ervan daalt. Uw woning krijgt weer een heel nieuw uiterlijk als u uw dak laat behandelen!

Voor- en nadelen van dakpan coating aanbrengen

Er zijn zowel voor- als nadelen aan het coaten van dakpannen. We beginnen met de voordelen.

• Het grootste voordeel van dakpancoating is dat het minder duur is dan een nieuw dak.
• Dakcoating is beschikbaar voor alle soorten dakpannen.
• Dakpannen zijn ook beter bestand tegen water en vuil na het aanbrengen van een coating.

Er zijn echter enkele nadelen aan het aanbrengen van dakcoating.

• Een nadeel is dat als er dakpannen beschadigd raken en de coating verkleurd, het hele dak eronder lijdt.
• Na verloop van tijd vermindert de kwaliteit van de dakpannen door verwering, wat een negatieve invloed kan hebben op de constructie van het dak. Zo ver wilt u het niet laten komen, dus let goed op wanneer u ervoor kiest om uw dakpannen te coaten. Een vakkundige dakdekker kan u hierbij helpen en u adviseren of het wel of niet nodig is!

Dakdekker Bloemendaal is een erkend dakdekkersbedrijf in de regio Bloemendaal en omgeving. Wij voeren alle soorten dakwerken in Bloemendaal uit, waaronder dakcoating aanbrengen.
U kunt ons ook contacteren voor het vervangen of repareren van dakpannen of nokvorsten. Niet alleen voor hellende daken. Ook voor het aanleggen van een bitumen dakbedekking op een plat dak kunnen onze experts u helpen.