Met een gerust gevoel gaan wonen? Ontdek of jouw huis goed beveiligd is

huis-alarmsysteem

Om optimaal van je woongenot te kunnen genieten wil je een veilig gevoel in huis hebben. Ook wanneer je even niet thuis bent, zoals tijdens je vakantie. Helaas bestaat de kans dat jouw woning een doelwit voor inbrekers wordt. Gelukkig is er een boel te doen om je woning te beveiligen. Van het aanbrengen van een huis alarmsysteem tot het vernieuwen van oude sloten: met deze tips beveilig je jouw huis zodat inbrekers geen schijn van kans maken.

Schrik inbrekers af

De beste manier om je écht veilig te voelen in je eigen woning is door het installeren van een alarmsysteem. Met een modern digitaal alarm in huis zullen inbrekers wanneer ze zien dat je camera’s of een alarm hebt jouw woning meteen vermijden. Is een inbreker toch zo gek om een poging tot inbraak te doen? Dan kun je ze met digitale camera’s direct vastleggen en zal de sirene ervoor zorgen dat ze snel op de vlucht slaan.

Controleer de sloten

Kijk eens goed naar alle sloten in de woning, zowel van de deuren als de ramen. Vergeet ook de garagedeur en tuindeur niet te checken. Zijn sommige sloten verouderd? Dan is het hoog tijd om deze door moderne cilindersloten te vervangen. Een cilinderslot is namelijk meer inbraakbestendig omdat de sleutel moeilijker na te maken. Als je er ook nog een anti-inbraakstrip bij plaatst is de deur optimaal beschermd tegen inbraak. 

Bescherm de ramen

Ramen kunnen vaak gemakkelijk worden ingetikt om toegang tot de woning te krijgen. Om dit te voorkomen kun je speciale anti-inbraakfolie op de ramen plakken. Dit zorgt ervoor dat de glasplaat niet volledig aan gruzelementen valt, maar dat er alleen een gat ontstaan waar de inbreker niet doorheen past. Dit vertraagt de inbraakpoging aanzienlijk, waardoor er meer tijd is om de inbreker op het heterdaad te betrappen en de kans groot is dat hij op de vlucht slaat.

Zorg voor voldoende licht

Inbrekers slaan hun slag het liefst midden in de nacht, wanneer ze ongezien in het donker hun gang kunnen gaan. Door te zorgen voor voldoende lichtbronnen in en om het huis kun je inbraak voorkomen. Plaats bijvoorbeeld lampen met een bewegingssensor boven de voordeur of in de tuin bij de schuur. Laat ook binnen in huis altijd een lampje branden zodat de woning een bewoonde indruk geeft, zelfs wanneer je even niet thuis bent. Zo kun je onbezorgd genieten van een veilig gevoel.