Jouw woonkamer simplistisch maar functioneel inrichten? Met deze 3 items gaat dat zeker lukken!

woonkamer-simplistisch-functioneel-inrichten

Daar waar een industriële interieurstijl mateloos populair is op het moment van schrijven, zijn er genoeg mensen die kiezen voor één van de vele andere interieurstijlen. Je kunt hierbij onder meer denken aan een landelijke, romantische of Scandinavische woonstijl. Iedere stijl heeft zo zijn eigen kenmerken. Naast deze bovengenoemde woonstijlen zijn er nog tal van andere stijlen te bedenken. Natuurlijk hoef je niet een bepaalde stijl te volgen, zolang je zelf maar tevreden bent met de inrichting van je woning.

Sommige mensen vinden het fijn om overal decoraties en andere tierelantijntjes te hebben, bijvoorbeeld omdat ze vinden dat het voor een huiselijke en knusse sfeer zorgt. Toch is helaas bewezen dat het hebben van veel spullen niet echt bepaald gelukkig maakt. Het leidt er namelijk toe dat je vaak drukker en onrustiger bent in je hoofd. Soms is het helemaal niet zo verkeerd dus om te minimaliseren. Simplistisch maar functioneel zijn woorden die hier goed bij passen. Ben je benieuwd geworden hoe jij jouw woonkamer simplistisch maar functioneel kunt inrichten? Lees dan even verder want hieronder behandelen we drie items waarmee dat zeker gaat lukken.

Meubels met handige opbergruimte

Wanneer je aan het minimaliseren bent en niet heel veel onnodige spullen meer hebt, heb je ook niet veel opbergruimte in de vorm van kasten nodig. Toch kan het handig zijn om enkele spullen wel ergens stofvrij te kunnen opbergen. Tegenwoordig zijn er verschillende meubels te koop met een handige ingebouwde opbergruimte. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gave hoekbank? Veel hoekbanken hebben een opbergruimte onder het lounge gedeelte waar je behoorlijk veel spullen in kwijt kunt. Maar ook salontafels met lades zijn te koop. Ideaal wanneer je enkele kleine spullen wilt opbergen.

Jaloezieën als praktische raambekleding

Hoewel gordijnen doen waarvoor ze bedoeld zijn – inkijk belemmeren, privacy vergroten en eventueel verduisteren – zijn het ook ware stofvangers. Wanneer je puur en alleen kijkt naar de functionaliteit van de verschillende soorten raambekleding die vandaag de dag op de markt te verkrijgen zijn, komen jaloezieën het beste uit de bus. Met jaloezieën kun je namelijk helemaal zelf bepalen hoeveel lichtinval en privacy je wilt hebben. Ook zijn jaloezieën zeer gemakkelijk schoon te maken en kun je ze vlak voor je ramen plaatsen zodat ze niet onnodig ruimte in beslag nemen. Kortom, gooi die stoffige gordijnen aan de kant en vervang ze door simpele maar functionele jaloezieën.

LED spots in het plafond die dat doen wat ze moeten doen

Lampen zijn te koop in verschillende soorten en stijlen. Naast sierlijke kroonluchters met kralen, steentjes en dergelijke eraan, heb je ook de keuze uit lampen die een stuk praktischer en functioneler zijn. Lampen die doen wat ze moeten doen: licht geven, niet meer en niet minder. Denk bijvoorbeeld aan LED spots die je in het plafond kunt bouwen. Deze lampen vragen vrij weinig onderhoud en je hebt er behoorlijk goed en fel licht van. Meer heb je eigenlijk ook helemaal niet nodig!