Waarom bedrijfsdeuren onderhouden: 5 redenen

bedrijfsdeuren-onderhouden

Het onderhouden van uw bedrijfsdeuren zou eigenlijk net zo vanzelfsprekend moeten zijn als het onderhoud van uw auto. U wilt toch immers niet voor verrassingen komen te staan als de deur ineens kapot gaat of als er schade ontstaat door het gebruik van een deur? We geven u 5 redenen waarom onderhoud zo belangrijk is.

1.U voldoet aan de veiligheidseisen

Uw bedrijfsdeuren moeten het, net als uw auto(s) altijd doen. Voor uw auto is een jaarlijkse APK-keuring verplicht. Wist u dat die verplichting er ook is voor uw (elektrische) bedrijfsdeur? U zult niet direct een boete krijgen als u het niet doet, maar als er iets mis gaat, kunt u problemen krijgen met de ARBO of met uw verzekeraar. U moet immers kunnen aantonen dat u als werkgever en/of gebouweigenaar alles hebt gedaan om de veiligheid te waarborgen. Dit kunt u als u kunt aantonen dat de deuren jaarlijks onderhouden zijn door een kundig persoon.

2.U voorkomt schade en gebreken

Door periodiek onderhoud wordt de deur optimaal afgesteld en worden onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn tijdig vervangen. Zo voorkomt u dat de deur er ineens mee ophoudt omdat hij niet goed is afgesteld of doordat onderdelen stuk gaan. Een deur die ineens niet meer open of dicht gaat, kan ervoor zorgen dat de continuïteit van uw bedrijf in gevaar komt. Door de deur goed te onderhouden verkleint u de kans dat dit gebeurt.

3.Uw deur gaat langer mee

Een bedrijfsdeur kan heel wat jaren mee gaan. In de loop van de jaren kunnen onderdelen slijten, verzakken of vervuilen, waardoor de deur niet optimaal meer functioneert. Door de deur goed te laten afstellen en smeren en door versleten onderdelen te vervangen, gaat uw deur langer mee. De onderhoudsmonteur kan u tevens informeren over de verwachte resttijd van uw deur, zodat u in uw begroting rekening kunt houden met vervangingskosten.

4.U houdt recht op garantie

De meeste bedrijfsdeuren komen met enkele jaren garantie. Deze geldt echter alleen als u uw deur heeft laten onderhouden. Mocht er een onderdeel stuk gaan, dan maakt het de discussie met de fabrikant een stuk makkelijker als u kunt aantonen dat de deur is onderhouden.

5.Energiebesparing

Een oudere deur kan verzakken en de rubberen afdichtingen kunnen indrogen, waardoor de deur gaat tochten. Bij regelmatig onderhoud wordt dit gecontroleerd en kan een rubber gemakkelijk worden vervangen zodat uw deur weer goed afsluit. Dit ziet u direct op uw energierekening!

Regelmatig onderhoud van uw bedrijfsdeur voorkomt problemen en bespaart u energie. De lage kosten van een jaarlijkse onderhoudsbeurt wegen niet op tegen de kosten en problemen die u heeft als de deur stuk gaat, als er letsel ontstaat of als uw bedrijfsdeur warmte lekt. Let bij het kopen van uw deur op dat u een onderhoudsarme deur kiest, zoals de Compact bedrijfsdeur van Rolflex. Zie voor meer info www.rolflex.com.