Verbeter de isolatie van je huis met isolerende raambekleding

isolerende-raambekleding-plisse-gordijnen

Energie besparen is één van de trending topics van dit jaar. De prijzen van energie dalen weer licht, maar zijn nog steeds ongekend hoog. In huis kan je verschillende dingen doen om energie te besparen. Zo kun je kouder douchen of de verwarming lager zetten. Maar wist je dat je ook je huis kunt uitrusten met isolerende raambekleding? In deze blog leggen we je uit wat isolerende raambekleding is en hoe het jou kan helpen om de komende jaren handenvol geld te besparen.

Wat is isolerende raambekleding?

Isolerende raambekleding zijn bijvoorbeeld plisségordijnen of rolgordijnen die van een isolerende laag zijn voorzien. Dit is een zilveren coating die bij rolgordijnen aan de achterkant van het rolgordijn zit, en bij een plisségordijn aan de binnenkant van de honingraat cellen van je plissé. Deze isolerende coating weerkaatst licht en warmte van buiten, waardoor je binnen de temperatuur ’s zomers een stuk aangenamer houdt, zonder dat je hiervoor een airco hoeft in te zetten.

’s Winters dragen isolerende rol- en plisségordijnen ook bij aan een beter woonklimaat. In de winter verlies je tot wel 37% van de warmte in huis via je raampartijen. Het liefst wil je deze warmte in huis houden, zodat je zo min mogelijk hoeft te stoken. Isolerende raambekleding functioneert als een soort extra barrière tussen de jouw raam en de warme lucht in huis. Hierdoor wordt het voor de lucht in huis lastiger om de ruimte te verlaten en kan lucht van buiten niet zomaar meer via jouw raam naar binnen dringen.

Slimme isolerende raambekleding

De isolerende raambekleding van Smartblinds is niet alleen uitgerust met een isolerende coating, maar heeft ook nog een slimme motor. Deze motor is slim omdat je hem kunt verbinden aan je smart home. Het wordt hierdoor mogelijk om jouw rolgordijn te laten bewegen op basis van de temperatuur, of bijvoorbeeld de zonkracht. Ook deze slimme functies kunnen jouw helpen om flink wat energie te besparen. We schetsen even een situatie om dit uit te leggen.

Het is winter. Buiten is het 3 graden en er ligt nog een klein dooiend laagje sneeuw. Er is voor vanmiddag volle zon voorspelt, waardoor de buitentemperatuur erg aangenaam kan aanvoelen. Je Smartblinds zijn gekoppeld aan de slimme lichtsensor. Je hebt ingesteld dat zodra jouw lichtsensor genoeg zonlicht detecteert, je blinds automatisch omhooggaan, zodat het binnen wat kan opwarmen.

Vervolgens kom je na werk thuis in een woonkamer die lekker opgewarmd is door de warmte en het licht van zon die ’s middags volop heeft geschenen. Hierdoor heb je je thermostaat niet aan hoeven zetten, waardoor je weer lekker wat energie hebt bespaard!

Isolerende plisségordijnen van Smartblinds

Dubbele plisségordijnen staan bekend als de beste isolerende raambekleding die er is. De slimme isolerende plisségordijnen van Smartblinds zijn dus een echte investering voor jouw huis. Bekijk welke kleur het best bij jouw interieur past, en stel jouw eigen slimme plisségordijnen volledig naar wens samen!