Alles over de werking van infrarood vloerverwarming

infrarood-vloerverwarming

In je zoektocht naar soorten vloerverwarming kom je steeds vaker de optie infrarood vloerverwarming tegen. Dit is een geavanceerde manier van verwarmen waarmee je profiteert van verschillende voordelen, waaronder betere warmteverdeling en meer energiebesparing. Hoe werkt vloerverwarming infrarood en waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf? Dat lees je hier!

Infrarood vloerverwarming maakt gebruik van een speciale techniek. Er worden speciale matten onder de vloer geplaatst, gemaakt van carbondoek. Er wordt elektriciteit door deze mat geleid om zo infraroodstraling op te wekken. Het doek wordt omhuld door folie en daarnaast is er nog een speciale isolatielaag die moet worden neergelegd. Door infrarood verwarming worden objecten in een ruimte verwarmd en gaan zij ook weer warmte verspreiden. Polarheat infrarood verwarming bestellen kan heel gemakkelijk en snel online!

Warmteverdeling

Een traditionele radiator verwarmt de lucht: dit heeft als nadeel dat de temperatuur op diverse hoogtes veel van elkaar kan verschillen. Warme lucht stijgt tenslotte op. Infrarood vloerverwarming verwarmd objecten in de ruimte en niet de lucht. De objecten geven vervolgens weer warmte af waardoor je een gelijkmatige warmteverdeling krijgt in de ruimte.

Zo wordt de prijs bepaald

De prijs van infrarood vloerverwarming wordt bepaald door meerdere factoren. Zo speelt de grootte van de ruimte mee, evenals de geschiktheid van de vloer en de toepassing van de verwarming. Wordt de vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming gebruikt? Ook is het mogelijk dat er een nieuwe groep bij moet in de meterkast omdat er meer elektriciteit nodig is. Dit heeft allemaal invloed op de prijs voor een infrarood vloerverwarming. Het is altijd mogelijk om van tevoren meer informatie op te vragen over de mogelijkheden en de prijzen. Zo weet je van tevoren waar je aan toe bent en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.