Betonlateien gebruiken

betonlateien

Betonlateien zijn grote betonnen balken die worden gebruikt om de druk en spanning in gemetselde muren op te vangen en te verdelen. Op de website van betonlateien.nl vind je een breed assortiment betonlateien in diverse maten.  Ze zijn gemaakt van sterk gewapend beton en worden boven een nis, deur- of raamopening geplaatst om zo scheurvorming in de muren of het stucwerk te voorkomen. De betonlateien bij Betonlateien.nl zijn verkrijgbaar in verschillende lengte- en breedtematen. Hierdoor is er voor elke overspanning een goede maat te vinden die de bovenliggende druk goed opvangt. Een betonlatei is zowel binnen als buiten te gebruiken want ze zijn bestand tegen alle weersinvloeden. Een betonlatei maakt een goede verbindingsovergang van het metselwerk naar een kozijn. Ze zijn mooi afgewerkt waardoor ze best in zicht geplaatst worden om geïntegreerd in het metselwerk. Je kunt ze eventueel verven om een raam in de woning nog beter op te laten vallen. Ook zijn sommige betonlateien voorzien van een waterhol. Dit is bedoeld om hemelwater af te voeren en geen kans krijgt om langs de muur te sijpelen. 

Het plaatsen van betonlateien

Bij het plaatsen van betonlateien moet je voorzichtig te werk gaan en moet je goed opletten dat je de juiste maat hebt. Verder moet er eerst worden onderzocht of het een dragende muur of een scheidende muur is. Hierbij is het verstandig om een vakman in te schakelen zodat hij de draagkracht van de muur kan bepalen en aan kan geven welke lateien je precies nodig hebt. Er worden altijd twee betonlateien gebruik die in verband met de isolatie van het pand elkaar niet raken. Om voor een goede aanhechting te zorgen van de bepleistering aan de binnenkant van de spouwmuur, wordt de betonnen latei aan de binnenzijde van het pand vaak van perforaties voorzien. Als je een betonlatei hebt die voorzien is van een waterhol dan zorg je ervoor dat die gleuf aan de onderkant zit.

Offerte aanvragen op Betonlateien.nl

Betonlateien.nl heeft een ruim aanbod in verschillende maten. Zo hebben ze betonlateien van 100, 120, 150, 175, 210 en 300 millimeter breed. Je kunt ze bestellen met of zonder waterhollen voor een scherpe prijs. Je kunt via de website vrijblijvend een offerte aanvragen. Als je vandaag een prijsopgave aanvraagt dan heb je morgen al antwoord. Verder bieden ze ook advies aan over verschillende betonlateien. Je kunt contact opnemen met de specialisten die graag met jou meedenken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *