De trends op gebied van kamerplanten

Met planten haal je het gevoel van buiten een klein beetje naar binnen. Ze helpen je bij het aanbrengen van kleur in het interieur op een natuurlijke manier. Daarnaast hebben planten een rustgevende werking en verbeteren ze de lucht in huis. Maar wat zijn de trends op gebied van planten in huis?

Veel planten in huis

Onder de noemer ‘urban jungle’ is het een absolute trend om vooral veel planten in huis te zetten. Hierbij wordt een hoek van de kamer gevuld met verschillende soorten en maten planten. Door het plaatsen van een plateau kunnen planten op verschillende hoogtes gezet worden voor een speels effect. Daarnaast past een open kast met verschillende niveaus goed bij deze trend. Hier kun je meerdere kleine planten in kwijt en ontstaat er een groene wand.

Grote planten

Een andere manier om de hoek van de huiskamer te vullen is door één grote plant neer te zetten. Wees vooral niet te bescheiden, een plant mag best een stukje de hoogte in groeien. Wat betreft de breedte is het natuurlijk wel handig om te kijken wat past. Als de plant op een plek staat waar veel gelopen wordt, kan er beter gezocht worden naar een smallere plant. We zien ook veel planten met grote bladeren. Op deze manier kan er met één plant direct veel groen toegevoegd worden aan het interieur. Er zien veel opties bij het kiezen van mooie kamerplanten.

Planten in hangpotten

Planten in hangpotten aan de muur hangen biedt de mogelijkheid om kale meuren op te fleuren. Daarnaast kost het je geen ruimte in de woonkamer wanneer planten aan de muur hangen, er staat geen pot in de weg. Een mooi voorbeeld voor hangpotten is de kokodama.

De moestuin naar binnen halen

Het is een trend om groente, fruit en kruiden zelf te kweken. Dat hoeft natuurlijk niet perse buiten te zijn, haal de moestuin naar binnen! Hierbij is het wel van belang dat je dit voor een raam doet, bijvoorbeeld op de vensterbank. Voor het kweken van groente en fruit is namelijk wel zo’n 5 uur per dag directe lichtinval nodig. Afhankelijk van wat je probeert te kweken moet er natuurlijk regelmatig water gegeven worden. Ook bemesting is nodig voor een goede groei. Het kost dus wel wat tijd en moeite, maar (deels) voorzien in je eigen voedsel is natuurlijk super leuk. Voorbeelden van groenten die prima op de vensterbank gekweekt kunnen worden zijn tomaten, worteltjes en bonen.