De ultieme gids over ledstrip profielen

ledstrip profielen

Wil jij een extra dimensie toevoegen aan jouw interieur en huis door middel van ledstrip profielen te bestellen? Led strips zijn een geweldige manier om extra sfeer toe te voegen aan een ruimte. Verlichting is een erg belangrijk element in het creëren van sfeer en met behulp van led strips breng je verlichting toe op een erg subtiele manier. Wij leggen je graag meer uit over onze favoriete manieren om led strip profielen te verwerken in en rondom het huis in dit artikel.

Wat zijn led profielen?

Met behulp van led profielen bevestig jij jouw led strips overal in het huis zonder veel moeite. Een probleem wat veel mensen hebben met led strips, is dat ze niet de individuele led verlichtingen willen zien wanneer de led strips aan staan. Wanneer de strip direct in het zicht is, is dit echter onvermijdelijk. Met behulp van led profielen is dit probleem verleden tijd. Dit is namelijk een soort lange buis waar jij de led strips in kan plaatsen. Dit maakt het niet alleen erg makkelijk om de led strips te bevestigen op de gewenste plek, maar ook geniet je op deze manier van verlichting die mooi verspreid wordt over de gehele strip. De led strips zijn makkelijk te bevestigen met behulp van een ophangbeugel.

Waar moet je op letten?

Er zijn enkele elementen die belangrijk zijn om mee te nemen in jouw keuze. Allereerst moet je weten wat voor soort profiel je nodig hebt. Er zijn drie opties om uit te kiezen, namelijk een inbouw, opbouw of hoekprofiel. Een inbouwprofiel is geschikt voor wanneer je de profielen verwerkt wil hebben in de muur, de kast of op het plafond. Is dit niet het geval? Dan kies je voor een opbouwprofiel. Dit is een profiel dat je direct op de gewenste plek kan bevestigen. Wil jij een strip in een hoek bevestigen en garanderen dat de verlichting mooi overloopt? Dan gebruik je hier een hoekprofiel voor.

Onze decoratie tips voor led verlichting

De mogelijkheden van led strips zijn eindeloos in en rondom het huis. We geven hier een aantal van onze favoriete manieren op om je wat extra inspiratie mee te geven. Wanneer je led strips in de slaapkamer wilt gebruiken, overweeg dan om de led strip achter het bed wand te bevestigen. Wanneer de verlichting aan staat geniet je van een mooi en subtiel licht rondom het bed. Een andere favoriet is om de led strips te gebruiken in een kast of rondom de televisie. Wanneer je de televisie in de avond aanzet, geniet je met de ledstrips van een echt bioscoopgevoel.