De voordelen van een geïsoleerd dak

voordelen-geisoleerd-dak

Je dak isoleren heeft een heleboel voordelen. Het is goed voor het milieu, op en duur voordeliger en bovendien hou je de warmte in je huis beter vast, waardoor je het in de winter minder snel koud zal hebben. Je dak isoleren is misschien niet iets waar je meteen aan denkt bij het verduurzamen of verbouwen van je huis. Echter, door de vele verschillende mogelijkheden is het voor iedereen mogelijk om je dak op een juiste wijze te isoleren.

Goed voor het milieu

Door dat je met een geïsoleerd dak gas bespaart, is het goed voor het milieu. Aangezien gas een fossiele brandstof is, heeft een hoog gasgebruik een slechte invloed op het milieu. In Nederland proberen we ook al een tijdje om het gasverbruik te verlagen, door bijvoorbeeld het koken op gas te ontmoedigen. Een simpele manier om je gasverbruik tot soms wel 30% te verlagen is dus door een goede dakisolatie aan te leggen. Hierdoor zul je uiteindelijk minder schadelijke broeikasgassen uitstoten, en draag jij dus bij aan gezondere aarde. 

Goed voor de portemonnee

Een goed geïsoleerd dak is bovendien ook goed voor je portemonnee. Door dat je minder gas gebruikt, zullen de kosten van je energierekening ook dalen. Het aanleggen van een dakisolatie kost even wat geld, maar je haalt vaak al binnen een paar jaar je voordeel uit deze investering. Daarnaast levert een energiezuinig huis uiteindelijk ook meer op op de woningmarkt. Ben jij dus van plan je huis te verkopen, dan is een dakisolatie een goede manier om de waarde van je huis te verhogen. Kijk voor de kosten van dakisolatie op dakisolatie-advies.nl. 

Goed voor je gezondheid

Ten slotte is het beter voor het klimaat in je huis om je dak te isoleren. Door dat de warmte onder je duik beter blijft hangen, krijgen schimmels minder kans om zich te nestelen in je dak. Het is vaak ook vochtwerend, wat ook helpt tegen schimmels en bijvoorbeeld houtrot. Dit is uiteindelijk beter voor je gezondheid, omdat het erg slecht is om een vochtige omgevingen te wonen waar schimmels sneller de kans krijgen om zich te verspreiden.