Tips voor besparen op je bouwmateriaal

Gebouw bouw

Als ondernemer neem je veel risico’s. Niemand wil onnodige risico’s nemen natuurlijk dus kan je daar je bedrijf voor gaan behoeden door een verzekering te nemen die speciaal voor ondernemers zijn. Het is altijd goed om te weten wat voor verzekeringen er zijn. 

Verzekering voor in de bouw

Nu is het ondernemen niet zonder risico natuurlijk maar je wilt zeker geen onnodige risico’s op doen. Daarom is het goed om een handige bouw verzekering voor ZZP te hebben. Zelfstandigenbouw helpt je graag met het uitzoeken van de juiste verzekeringen die bij jou onderneming passen. Het mooie is dat alle verzekeringen op één en dezelfde polis staat en ook nog eens naadloos op elkaar aansluiten. Juist door een bepaald pakket te nemen kan je ook nog eens besparen. Je wilt toch wel verzekeringen en dekkingen hebben die bij je onderneming voordelen geven?

Welke verzekeringen zijn er 

Wanneer je een verzekering wilt afsluiten voor je onderneming in de bouw kom je er achter dat je veel soorten verzekeringen heb. Daar zijn de belangrijkste verzekeringen de volgende:

 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • CAR verzekering
 • Bedrijfsbus verzekering
 • Gereedschap en materiaal in de werkplaats
 • Gereedschap en materiaal in bus en werkplaats
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • Rechtshulp verzekering

De CAR-verzekering wat is het

Bij elke opdracht die je als ondernemer uitvoert, kan wel wat fout gaan waardoor er schade ontstaat. Een CAR verzekering dekt de materiele schade die door bouwwerkzaamheden veroorzaakt wordt. CAR staat voor Construction All Risk. Een aantal voorbeelden van schade tijdens bouwwerkzaamheden kunnen bijvoorbeeld zijn scheuren in muren door heiwerkzaamheden en waterschade aan een pand door hevige regenval. Je hebt een CAR verzekering nodig binnen bouw.

Waarom een CAR-Verzekering

Het is daarom altijd belangrijk dat je de juiste CAR-verzekering afsluit. Risico’s die je hebt zijn dan gedekt. Je kunt altijd kiezen voor een doorlopende of tijdelijke dekking voor zolang het project duurt. Je bent allebei ben je verzekerd tijdens de werkzaamheden die er uitgevoerd worden. Een reden voor een CAR-Verzekering kan zijn:

 • Als er schade is door brand, vandalisme of diefstal
 • Dat er schade is ontstaan door regen of storm
 • Als er schade is ontstaan door ontwerp- en constructiefouten
 • Als er schade is ontstaan door materiaalfouten

Vervoerverzekering voor de goederen

Wanneer je iets vervoerd dat voor een klant is of als je in de bus je eigen gereedschap hebt kan je de schade laten dekken door een vervoersverzekering. Hier valt ook diefstal of verlies van gereedschap en materiaal onder. Juist omdat je een verzekering wilt die de schade gaat dekken bij beschadiging, verlies en diefstal wil je graag de juiste verzekering afsluiten. Wanneer je de goederen in de bus gaat zetten is het al verzekerd totdat het uitgeladen is. 

Rechtsbijstand compleet 

De rechtsbijstand heeft bijna elke ondernemer wel een keer nodig. Een klant die niet betaald, er is ruzie over de kwaliteit van het afgeleverde werk of heel veel gedoe over meerwerk. Je hebt dan in elk geval juridische hulp achter je staan waardoor je er niet alleen voor staat maar jou juist helpt.