Dit wist jij nog niet over je pyjama

Dit wist jij nog niet over je pyjama

Dit wist jij nog niet over je pyjama

Een pyjama dragen is lekker huiselijk. Lekker chillen in je pyjama is wat mensen heel graag doen. Maar weet jij eigenlijk alles al over de pyjama? Waar de naam vandaan komt? En hoe vaak was jij je pyjama? Door het lezen van deze blog kom je erachter!

Dit wist jij nog niet over je pyjama

Hoe vaak moet je je pyjama wassen

Het wordt geadviseerd je pyjama minstens een week te dragen. Doordat je in je pyjama slaapt is het een bron van bacteriën. ‘s Nachts transpireer je over het algemeen veel. Daarnaast is de bovenste laag van de huid vaak vettig, wat uiteindelijk op je pyjama terechtkomt. Ook zitten er op je pyjama veel dode huidcellen, omdat je veel beweegt in je slaap. Uit onderzoek is gebleken dat mensen vaak twee weken lang dezelfde pyjama dragen. Wat erg schokkend kan zijn, na bovenstaande gelezen te hebben.

Heb je een pyjama van katoen? Was deze niet hoger dan 40 graden. Anders loop je het risico dat de pyjama gaat krimpen. Flanellen pyjama kun je het beste net zoals wol behandelen. Bij andere pyjama’s kan je het beste kijken naar het label aan de binnenkant voor het wasvoorschrift.

Waar komt het woord pyjama vandaan

Het woord pyjama komt oorspronkelijk van het woord paydjame, dit is een Perzisch woord dat letterlijk vertaald beenbedekking betekent. De traditionele heren pyjama heeft strepen, een lange broek en een jasje van linnen. Wanneer een pyjama een korte broek heeft, wordt dit geen pyjama maar een shortama genoemd. Vroeger werden pyjama’s eigenlijk alleen gedragen op het blote lichaam. Tegenwoordig dragen mensen ondergoed onder hun pyjama. Vroeger werd dit dan ook als warmhouder gebruikt, tegenwoordig is dit niet meer nodig doordat woningen nu warmer zijn dan vroeger.

Wist jij deze feitjes over de pyjama al? Nu ben je in ieder geval iets meer op de hoogte van het ontstaat van de pyjama!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *