Interieurtip: roze in jouw woning!

Roze in jouw woning

De kleur roze is een romantische en warme kleur. Het roept een gevoel van intimiteit en liefde op. Met roze in je interieur straal je vreugde en warmte uit. Het kan zelfs een kale kamer, erg welkom laten voelen. Hoe combineer jij deze kleur succesvol in jouw woning?

Wit: voor een “cleane look”

Om roze echt uit jouw interieur te laten springen, kun het eenvoudig combineren met wit. Je creëert hiermee een hele rustige en strakke look. Je neemt hierbij wit als basiskleur en voegt vervolgens subtiel roze toe. Wat je ook kunt doen is een muur in de kamer in roze verven en vervolgens witte accessoires bevestigen. Bijvoorbeeld een grote collage met witte fotolijstjes, een spreuk in wit of een grote spiegel met witte rand. Voeg vervolgens roze accessoires toe. Bijvoorbeeld kussens of een roze stoel of een witte velvet stoel met roze details.

Niet te suikerzoet

Als je wilt voorkomen dat al dat roze te poppig lijkt, kun je natuurlijk spelen met de hoeveelheid roze die je gebruikt. Je kunt ook verschillende kleurtinten gebruiken. Je kunt voor heel zachtroze kiezen of juist voor knalroze. Daarnaast heb je oud roze, poederroze, paarsroze en paramelmoer. Alles is goed te combineren met wit. Het gaat erom wat jij het mooiste vindt! Met deze tinten kun je jouw huis landelijk inrichten of juist meer voor een prinsessenlook gaan.

Combineer met materialen

Daarnaast kun je een mooi geheel creëren door één van deze verschillende materialen te gebruiken. Ga voor een natuurlijke feeling door te combineren met (wit) hout. Of ga voor een industrieelere uitstraling door metaal of beton te kiezen. Wat je ook kiest, met roze voeg je warmte toe aan jouw interieur zelfs in de meest koele ruimtes.