Dommekracht kopen

domme-kracht

In tegenstelling tot wat de naam suggereert is een dommekracht verre van dom. Het is gewoon een superhandig stuk gereedschap waarmee u onder andere het tillen wordt vergemakkelijkt. Het fungeert dus als een soort krik waarmee zelfs de zwaarste lasten moeiteloos worden opgetild, ondersteunt of weggedrukt. Een ander woord voor dommekracht is kelderwind. Een dommekracht bestaat uit een metalen kast en is voorzien van (meerdere) stalen tandwielen en een tandheugel. Deze ratelslinger, een draaimechanisme, zwengelt u rond. Daardoor wordt het tillen, ondersteunen of wegdrukken een fluitje van een cent zonder dat u extra lichamelijke inspanning moet verrichten. Een dommekracht is dus eigenlijk een zeer intelligent stuk gereedschap!

Een dommekracht is onmisbaar bij iedere zware klus

Iedere klus vereist weer ander goed gereedschap. Een dommekracht kan u daarbij uitstekend van dienst zijn. Deze is in zeer veel verschillende varianten verkrijgbaar. Zo is er verschil tussen een dommekracht die met de hand wordt bediend of een mechanische variant. Ook kunt u kiezen uit de capaciteit die een kelderwind aan moet kunnen. Een til klus met een gewicht van 100 kilo vereist weer een andere dommekracht dan ééntje waarbij 1000 kilo moet worden verstouwd. Gelukkig bestaan er ook apparaten die werken via een hydraulisch systeem. Daarmee is het zelfs mogelijk om 10 ton aan gewicht moeiteloos in beweging te krijgen. Bedenk dus vooraf goed waar u dit product voor gaat gebruiken alvorens u er één aanschaft. Maar dat een dommekracht superhandig is, zowel in de bouwwereld als in de particuliere sector, wordt bewezen door het feit dat een dommekracht veel wordt verkocht.

Een veilige dommekracht

Er bestaan diverse merken die een dommekracht produceren. Let er wel op dat dit handige gereedschap moet voldoen aan alle vooraf gestelde wettelijke veiligheidseisen. Mocht er onverhoopt toch een incident plaatsvinden met een dommekracht waarbij dit niet het geval is dan bent u verder van huis. Ook moet een dommekracht voorzien zijn van een zogenaamde veiligheidsstop. Alleen de allerbeste kwaliteit is voor een dommekracht goed genoeg maar het moet zeker ook betaalbaar blijven. Gelukkig zit u wat dat betreft bij de Hijswinkel wel goed. Een dommekracht van goede kwaliteit, veilig en tegen een scherpe prijs!