Douglas Hout en de eigenschappen ervan

Douglas Hout en de eigenschappen ervan

Douglas hout is een naaldhoutsoort en is een van het hardste hout dat voorkomt in Europa. Vandaar dat we tegenwoordig ook steeds vaker zien dat Douglas hout gebruikt wordt voor het vervaardigen van tuinmeubels of bijvoorbeeld voor het maken van een overkapping in de tuin. Natuurlijk zijn dit maar enkele voorbeelden en de praktijk heeft bewezen dat de toepassingen van Douglas hout erg veelzijdig zijn. In dit blogartikel gaan we dieper in op deze houtsoort en vertellen we je meer over de prachtige eigenschappen.

Makkelijk te verwerken

Het grootste voordeel aan Douglas hout is dat deze houtsoort zeer makkelijk te bewerken is. Best raar aangezien dit toch één van de hardste houtsoorten is. Op het moment dat je het hout dan ook gaat bewerken raden wij je aan om gebruik te maken van sterk gereedschap. Je wilt dan ook niet dat het hout kapot gaat op het moment dat je aan de slag gaat met de bewerking van het hout. Wanneer je echter gebruikt maakt van goed gereedschap hebben wij er alle vertrouwen in dat dit helemaal goed gaat komen.

Geschikt voor verschillende toepassingen

We zeiden het al in de introductie. Douglas hout is geschikt voor allerlei soorten toepassingen. Deze houtsoort nodigt je dan ook uit om creatief te zijn, want werkelijk alles is mogelijk. Wil jij een nieuw tuinhuisje, een nieuwe schutting, een nieuwe veranda of een prachtige houten loungebank voor in de tuin? Geen enkel probleem met Douglas hout.

Duurzaam

Douglas hout is een zeer duurzame houtsoort en kan bij goed onderhoud tot wel 15 jaar lang meegaan. Deze houtsoort valt dan ook in de derde duurzaamheidsklasse. Om het hout zo lang mee te laten gaan is het dus wel van belang dat je het hout op een goede manier onderhoudt. Dit doe je door gebruik te maken van speciale olie en beits. Wees niet te zuinig met de olie en de beits en laat het lang genoeg in trekken. Vanaf dit moment is het hout beter bestand tegen de verschillende weersinvloeden in ons land en dus kan je langer plezier hebben van jouw projecten.

Meer weten?

Wil je nu meer weten over Douglas hout? Dan raden we je aan om contact op te nemen met een specialist bij je in de buurt. Zij kunnen je voorzien van advies op maat en je meer vertellen over de mogelijkheden van deze houtsoort.