Zonnepanelen op kantoor: is subsidie mogelijk?

Zonnepanelen op kantoor: is subsidie mogelijk?

Om de klimaatdoelstellingen te halen zullen we allemaal ons steentje moeten bijdragen, zo ook bedrijfspanden. Ben jij van plan om je kantoor te voorzien van zonnepanelen? Dan is het goed om je goed in te lezen. In dit artikel lees je de verschillende mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op je bedrijfspand en de subsidiemogelijkheden. Zo maak je zeker weten de juiste beslissing. Lees nu verder en ontdek!

Subsidies voor zakelijke zonnepanelen

Omdat het kabinet de transitie naar groene energie wil stimuleren zijn er allerlei subsidies beschikbaar voor energiebesparende alternatieven. We onderscheiden de volgende subsidies:

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Met de Energie-investeringsaftrek (EIA) kun je tot maximaal 45% van je investering aftrekken van de fiscale winst. Hierdoor bespaar je tot wel 11% op de aanschafkosten van de zonnepanelen. Tel uit je winst!

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Een andere subsidie die je kunt krijgen voor zakelijk zonnepanelen kopen is de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De KIA maakt het mogelijk om (bovenop de EIA) tot 28% van de aanschafkosten af te trekken van de winst. Hierdoor kun je in totaal tot maximaal 50% besparen op de kosten van de zakelijke zonnepanelen. Op deze manier wordt de aanschaf van zonnepanelen vele malen voordeliger.

Overleg met de boekhouder

Voordat je een beslissing maakt is het altijd verstandig om je ideeën voor te leggen aan je boekhouder. Deze heeft goed inzicht in de cijfers en kan je extra uitleg geven over de bovenstaande besparingsmogelijkheden.

Zonnepanelen aanschaffen bij een vertrouwde partij

Aangezien de aanschaf van zonnepanelen een flinke investering is, is het aan te raden om deze aan te schaffen bij een betrouwbare zonnepanelen leverancier. Zo weet je zeker dat je kwalitatieve panelen krijgt, dat deze goed geplaatst worden, dat je voldoende uitleg krijgt en kunt rekenen op goede service wanneer dit nodig mag zijn. Zo draag je ook zakelijk op een verstandige manier een steentje bij aan het milieu.