Een hoge kwaliteit gietvloer met betonlook

Gietvloer

Ben je op zoek naar een hoge kwaliteit vloer die lang mee zal gaan? Kies er dan voor om gietvloer in huis te halen. Deze ondergrond biedt veel praktische voordelen en de prijs wordt bovendien steeds lager omdat steeds meer mensen ervoor kiezen om een gietvloer te kopen. We vertellen graag wat meer over de voordelen en de aspecten waar je op moet letten als je ervoor kiest om gietvloer aan te brengen in je woning. Daarnaast geven we je een aantal tips om de laagste prijs voor je nieuwe gietvloer te betalen.

Bron: Gietvloerprijzen.nl

Gietvloer in huis halen? Dit zijn de voordelen

Overweeg je om een gietvloer in huis te halen? Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om een vloer in hun woning te gieten, terwijl dit type ondergrond voorheen voornamelijk was te vinden in industriële omgevingen. Steeds meer mensen zien de voordelen in die een gietvloer te bieden heeft. Onder andere een langere levensduur en gemak in onderhoud zijn de belangrijkste voordelen. Een gietvloer wordt geheel naadloos aangebracht en dat betekent ook dat er geen naden of randen in de ondergrond zitten. Vuil is hierdoor eenvoudiger op te ruimen en het schoonmaken van de vloer kost niet veel tijd. Dit hygiënische aspect maakt het ook een perfecte vloer om te gebruiken in sanitaire ruimtes zoals badkamers en toiletten.

Waar moet je op letten bij gietvloeren?

Waar moet je op letten als je een aanvraag doet om een gietvloer in huis aan te brengen? Allereerst moet je bepalen wie de vloer gaat leggen. Ga je hier zelf mee aan de slag of huur je hier een vakman voor in. De meeste mensen kiezen voor dat laatste omdat het toch wel een vrij complexe klus is. Daarnaast moet je rekening mee houden dat niet elke gietvloer hetzelfde is. Er zijn veel verschillende soorten varianten die sterk verschillen in kwaliteit en prijs. Bepaal daarom waar de vloer aan moet voldoen en overleg dit met de vakman die je gaat helpen om de vloer aan te brengen. Het kan ook handig zijn om van tevoren een ontwerp zelf aan te leveren. Zo ben je er zeker van dat de nieuwe vloer voldoet aan al jouw wensen. 

Wat is de prijs van een gietvloer?

Zoals je al even hebt kunnen lezen kunnen de verschillende gietvloeren flink van elkaar verschillen. Het verschil zit hem voornamelijk in het materiaal dat er wordt gebruikt, de hoeveelheid en het soort materiaal. Een minder dikke vloer is bovendien veel sneller aan te brengen waardoor de arbeidskosten lager zijn. Over het algemeen moet je rekening houden met enkele tientallen euro’s per vierkante meter. Wil je exact weten hoeveel een gietvloer in jouw woning zou kosten? Volg dan de link in dit artikel en vraag vrijblijvend een offerte aan.