Elektrische pompwagens zijn tegenwoordig steeds beter ontwikkeld

Pompwagen

Sinds het begin van de vorige eeuw worden pallethefwagens gebruikt om producten te vervoeren. Ondanks hun eenvoudige concept zijn pallethefwagens met de technologie meegegroeid. Het doel is om zwaarbeladen pallets vlot van het ene punt naar het andere te verplaatsen. Dit houdt in dat de goederenbehandeling eenvoudig, snel, efficiënt en, het belangrijkst, veilig is.

Deze voordelen worden gedemonstreerd door de technologie in de vorm van veilige en kosteneffectieve palletkrikken. De moeilijkheid, hoe goed ook, is dat er zo veel palletkrikken zijn om uit te kiezen.

Pallethefwagens van STILL zijn niet allemaal gelijk. Pallethefwagens worden door een verscheidenheid van bedrijven gemaakt, met variërende modellen, hefcapaciteit, en eigenschappen. De pallethefwagens zijn er in een verscheidenheid van kleuren, grootte, materialen, componentenkwaliteit, en structureel ontwerp. Zij zijn ook zeer duur. Het kan moeilijk zijn om het correcte soort palletvrachtwagen voor uw materiële behandelingsbehoeften wegens dit te kiezen. 

De voordelen van elektrische pallettrucks

Manuele palletkrikken komen veel vaker voor dan elektrische pompwagen. Daar zijn twee dwingende argumenten voor. Het ene is de prijs. Het andere is dat de voorschriften beperkingen opleggen aan de gebruikers. Operators moeten opgeleid en gekwalificeerd zijn, hoewel iedereen manuele krikken kan gebruiken. Dat is eerder een beperking dan een nadeel, en het weegt niet op tegen de duidelijke voordelen van het gebruik van een elektrische transpallet.

 • Werknemers zullen het veel gemakkelijker vinden om te bedienen: Elektrische trucks zijn veel gemakkelijker te besturen. Elektrische energie wordt geleverd aan hydraulische druk en gemotoriseerde wielen om menselijke kracht te vervangen.
 • Elektrische krikken zijn ergonomisch vriendelijker in het gebruik. De belasting van het spier- en skeletstelsel is lager dan bij manuele truckbestuurders. Dit vermindert verwondingen en de daarmee gepaard gaande kosten. Bovendien zijn veel elektrische pallettrucks voorzien van veiligheidsmaatregelen zoals de “buikbult”-knop, die een elektrische pallettruck tot stilstand brengt wanneer hij wordt ingedrukt.
 • Elektrische pallethefwagens zijn sneller dan manuele pallethefwagens. De motorisering vermindert de lastoverdrachtstijd, wat resulteert in efficiëntere magazijnprocessen.
 • Elektrische krikken hebben een groter rijbereik. De vermoeidheid van de werknemers wordt sterk verminderd, wat resulteert in een hogere productiviteit.
 • Vermogen om op een helling te werken: Elektrische trucks hebben het vermogen om heuvels te beklimmen. Elektrische pallethefwagens kunnen gemakkelijk hellingen beklimmen waar een persoon een manuele hefwagen niet zou kunnen trekken of duwen.
 • De duw-/trekkracht wordt niet beïnvloed door hogere lasten: Elektrische pallettrucks kunnen een lichte of zware last met een knevel van een schakelaar of een druk op een knop verplaatsen, afhankelijk van hoe de hendel is gemaakt, tot hun capaciteit. Bij een manueel transpalet is dit niet het geval.

Negatieve aspecten van elektrische pallettrucks

Elektrische pallettrucks kunnen grotere ladingen over langere afstanden vervoeren met minder inspanning van de bestuurder, maar ze hebben wel nadelen. Zij zijn beter geschikt voor grotere materiaal behandelende faciliteiten waar de werknemers voortdurend zware ladingen verplaatsen en de moeheid een belangrijke overweging is. Hieronder vindt u enkele van de nadelen van een elektrische transpallet.

 • Elektrische palletkrikken zijn duurder dan manuele palletkrikken. De kosten van de vele mechanische onderdelen, zoals motoren en accu’s, hangen samen met de kosten. De voordelen van eenvoud, prestaties en veiligheid moeten worden afgewogen tegen de kosten van mechanisatie.
 • Elektrische pallethefwagens vergen meer onderhoud dan manuele pallethefwagens. Er is meer onderhoud nodig wanneer er meer bewegende delen zijn. Elektrische hefpallettrucks brengen extra kosten met zich mee, zoals onderhoudspersoneel, voorraden en serviceonderbrekingen.
 • Elektrische krikken vereisen extra opslagruimte door hun grotere afmetingen. Ze zijn groter dan handmatige liften en vereisen meer opslagruimte. Dit kan moeilijk zijn in magazijnen waar de ruimte al beperkt is.
 • Elektrische krikken hebben een brandstofbron nodig om te werken. Deze gadgets werken weliswaar op batterijen, maar ze moeten toch regelmatig worden opgeladen. Dit vereist de installatie van oplaadstations en bijbehorende infrastructuur. Het zal ook resulteren in hogere maandelijkse kosten voor nutsvoorzieningen.
 • Niet beschikbaarheid: Elektrische pallethefwagens zijn niet altijd beschikbaar. Elektrische heftrucks hebben, in tegenstelling tot handmatige heftrucks, die constant klaar staan om te gaan, “time-outs” nodig voor opladen en onderhoud.
 • Training en certificering van de bestuurder zijn noodzakelijk: Voor elektrische heftrucks zijn training en certificering van de bestuurder vereist. Een handmatige krik kan door iedereen worden gebruikt zonder OSHA-goedkeuring, maar dit is niet het geval bij gemotoriseerde pallettrucks. Het zal meer tijd en geld kosten om de essentiële training volgens de OSHA-voorschriften uit te voeren. Hoewel bestuurders van elektrische pallethefwagens niet hetzelfde niveau van training en testen nodig hebben als vorkheftruckbestuurders, zijn er toch kosten en inspanningen aan verbonden.