Hoe kies je de juiste verlichting?

juiste-verlichting

Verlichting is super belangrijk, op de eerste plaats natuurlijk om je weg in huis te vinden. Maar verlichting is ook enorm sfeerbepalend in een woning. In dit artikel geef ik je tips voor het uitkiezen van de juiste verlichting op de juiste plek. Lees je mee?

LED-lampen 

Heb je nog gloeilampen in huis? Weg ermee! Gloeilampen zijn vele malen schadelijker voor het milieu dan LED-lampen. Ze verbruiken vele malen meer energie en LED-lampen gaan ruim tien keer langer mee! Inmiddels kun je gloeilampen niet meer kopen in de winkel, maar veel mensen hebben thuis nog wel een paar peertjes hangen. Door ze te vervangen bespaar je geld en je bent milieubewust bezig! 

Dimbare lampen 

Veel LED-lampen hebben ook het voordeel dat je ze kunt dimmen. Heb je een oude dimmer in huis dan kan je die gewoon gebruiken. Heb je geen dimmers, niet getreurd! Je hebt tegenwoordig namelijk LED-lampen die je kunt aansluiten op het WIFI netwerk en met een app kunt bedienen. Lekker makkelijk dus, en je hoeft ook geen peperduur dim systeem aan te leggen.

LED-lampen stylen 

Je verlichting wil je natuurlijk verpakken in een mooie lamp, maar dat is niet altijd even makkelijk. Lampen zijn vaak het moeilijkst om uit te kiezen. De keuze is oneindig en de prijs verschillen ook. Ik maak het altijd zo makkelijk mogelijk; heb je een landelijke inrichting, dan kies je bijvoorbeeld voor landelijke hanglampen, En zo combineer je door. Wat betreft de prijs; je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Je kunt honderden euro’s uitgeven aan een designlamp, maar vaak lukt het ook wel om goedkoper een mooie lamp te vinden.

Wil je meer inspiratie opdoen wat betreft lampen? Neem hier dan eens een kijkje! Je vindt hier de mooiste landelijke hanglampen voor een goede prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *