Hoe kunnen compressoren je werk vereenvoudigen

Heb je een eigen bedrijf en heb je misschien een compressor nodig? Dan is het wel fijn om te weten wat een compressor precies is en wat dit voor jou kan doen. Je wilt immers niet in een product investeren waar je niet van weet wat het precies doet. 

Wat is een compressor?

De werking van een compressor gaat als volgt: een compressor zet lucht van buiten om in samengeperste lucht. Dit kan doordat de zuiger van de compressor lucht pompt uit de bepaalde omgeving in het drukvat. Op deze manier ontstaat er perslucht, met de druk die u wenst, hierdoor kan jij jouw werk eenvoudiger uitvoeren.

De perslucht bestaat uit luchtmoleculen, die door het samenpersen nog sneller gaan bewegen. Hierdoor komt er meer druk op te staan. Een goede vergelijking tot de perslucht is bijvoorbeeld een ballon. Als jij een ballon opblaast, wordt alle lucht in de ballon samengeperst. Zodra jij de ballon na het opblazen los laat, zonder knoop erin, vliegt de ballon weg door de druk die erop stond. Maar hoe kan een compressor de lucht omzetten in geperste lucht? Dit kan door de ingebouwde zuiger. Deze gaat tijdens het proces constant heen en weer, waardoor de luchtdruk zich steeds meer opbouwt.

Industriële compressor

Er zijn verschillende soorten compressoren. Je hebt een compressor met maar één cilinder, maar ook compressoren met twee cilinders. De compressoren met twee cilinders pompen de lucht sneller in het drukvat van de compressor. Hierdoor is de tank een stuk sneller vol, wat niet altijd effectief is. Met een industriële compressor van Kleinjan compressoren zal het werken je een stuk eenvoudiger afgaan. Dit zal een grote verandering zijn door in plaats van de banden op te pompen, alleen maar de kleppen hoeven te bedienen van de compressor. De industriële compressor is op veel verschillende manieren te gebruiken en dus ideaal voor in jouw fabriek.