Industriële meubels onderhouden

industrieel meubel

Industriële meubels worden veelal gemaakt van staal en hout. Staal en hout behoeven beide ander onderhoud. Je wilt natuurlijk langdurig plezier van een meubel. Waar moet je aan denken bij het onderhoud van industriële meubels met hout en staal? Wij leggen je het graag uit.

Altijd poedercoaten

Laten we beginnen met staal. Dit is een materiaal wat vrijwel geen onderhoud behoeft, maar een goede voorbereiding is zeker nodig. Zeker wanneer je het buiten plaatst. Zorg ervoor dat je altijd poedercoating doet op het staal. Staal oxideert en dit kennen we ook als roestvorming. Dit is ontzettend vervelend en wil je graag voorkomen. De poedercoating stopt het oxideren en zorgt ervoor dat roestvorming vrijwel niet ontstaat.

Is jouw staal gepoedercoat? Dan kun je het gerust afnemen met een doek om het schoon te maken. Bovendien is het dus geschikt voor buiten. Zet het meubel onder een afdakje in de winter en zeker niet het hele jaar direct op de grond. Zo voorkom je allerlei extra schade.

Hout behandelen

Behandel het hout van een industrieel meubel altijd met een nano coating. Hierdoor ontstaat er een beschermlaag op het hout, waardoor vocht, bacteriën en vuil niet intrekken. Ideaal voor buiten, maar ook voor binnen! Bovendien is het makkelijker schoon te maken. Hout kan namelijk niet tegen vocht en dankzij de coating kun je rustig een vochtig doek pakken om het hout schoon te maken.

Is het hout beschadigd van je industriële tafel? Kies dan voor een borstel en maak het schoon. Vervolgens schuur je gemakkelijk de beschadiging weg. Zo kom je snel van vlekken en beschadigingen af.

Regelmatig schoonmaken

Schoonmaken is cruciaal als het gaat om het onderhoud van je industriële meubel. Door regelmatig een meubel schoon te maken, zorg je ervoor dat je er langer plezier van hebt. Maak een industrieel meubel liever niet schoon met allerlei chemische middelen. Een droge doek of een licht vochtige doek is vaak voldoende. Neem het vuil en stof weg, zodat het meubel mooi blijft.

Zet nooit zomaar hete kopjes thee op een meubel, voorkom dat je te nat wordt en zorg ervoor dat je niet gooit met spullen op het meubel. Zo voorkom je krassen, lelijke vlekken en beschadigingen.

Zo zie je maar het onderhoud van een industrieel meubel is niet zo moeilijk. Zeker niet als je het juiste voorwerk doet!