Jouw bouwbedrijf verduurzamen doe je zo

bedrijf-verduurzamen

Bouwmaterialen worden steeds duurder, de benzinekosten gaan omhoog en de aanvraag naar verbouwingen blijven stijgen. Maar je wilt ook zeker niet te veel geld gaan vragen aan je klanten, daarom is het verduurzamen van je bouwbedrijf een optie om geld te besparen. Met deze tips verduurzaam jij je bouwbedrijf en draag je bij aan het verbeteren van het milieu. 

Elektrische auto aanschaffen

Om zonder die hoge benzinekosten te zitten, kun je een elektrische auto aanschaffen. Hiermee kun je naar je klanten rijden op elektriciteit en ben je verlost van de hoge benzineprijzen. Er zijn tegenwoordig zelfs elektrische bestelbussen en de actieradius is in de afgelopen jaren ook flink verbeterd, waardoor lange ritten ook geen probleem worden. En is je auto bijna leeg? Dan is je auto met snelladen zo weer vol en kun jij weer op pad. Een elektrische auto lease je tegenwoordig al binnen een paar stappen. Hierdoor heb je voor een vast maandbedrag een auto waar alles inzit, dus geen hoge kosten voor reparaties en onderhoudsbeurten, je kan zonder spaargeld in een auto rijden en na afloop van het contract kun je de auto gewoon weer inleveren. Bekijk hier alle voordelen van een auto leasen.

Duurzame bouwmaterialen gebruiken

Als je ergens gaat verbouwen, kun je eens overwegen om dit te gaan doen met duurzame bouwmaterialen. Hierdoor help jij het milieu, je klanten en je eigen gezondheid. En daarnaast stijgt de vraag naar grondstoffen en bouwmaterialen alleen maar terwijl de beschikbaarheid afneemt. Hierdoor is het belangrijk om te bouwen met de grondstoffen die we genoeg hebben. Duurzame materialen herken je aan een keurmerk, die alleen wordt afgegeven als het materiaal voldoet aan bepaalde regels. Een paar voorbeelden van duurzame bouwmaterialen:

  • HoutHet keurmerk voor duurzaam hout is FSC of PEFC. Hout is een natuurlijk en ecologisch bouwmateriaal, maar zonder keurmerk kan het hout wel eens illegaal gekapt zijn. Voor nog meer duurzaamheid, gebruik je gebruikt hout. 
  • BamboeBamboe groeit heel snel en op veel plekken, daarom is het ook een natuurlijk en duurzaam materiaal. Bamboe is sterk en flexibel en heeft ook het FSC-keurmerk. Bamboe kan beter tegen vocht dan hout maar is weer gevoeliger voor schimmels en insecten. 
  • Kurk: Dit wordt gemaakt van de schors van een kurkeik, hierdoor is het kappen van bomen niet nodig. Hier kun je makkelijk een kelder of dak mee isoleren en kan goed tegen vocht, is brandwerend en geluiddempend. Het enige nadeel is dat het relatief duur is in vergelijking met standaard isolatiematerialen. 
  • Groendak: Een dak vol met onderhoudsvriendelijke vetplantjes en mossen. Dit helpt voor het isoleren van je dak, zorgt voor een binnenklimaat en het helpt tegen wateroverlast. Een groendak is zelfs met zonnepanelen mogelijk, hiervoor is wel een afwateringsysteem nodig. Enige nadeel aan een groendak is dat het best zwaar is en niet voor elk dak geschikt is.