De drie voordelen van draadglas

draadglas

Je hebt het misschien al wel eens gezien: glas met een rastermotief. Deze soort glas bestaat uit enkel glas met een gaaswerk van metalen draden. De dikte van het glas is zes tot zeven centimeter en biedt door het raster enige mate van veiligheid. Naast veiligheid heeft deze soort glas nog een meer mogelijkheden, zoals de verschillende soorten en maten. Ben je benieuwd naar wat deze voordelen en mogelijkheden inhouden? Lees dan verder en kom erachter!

Veiligheid

Draadglas is een geschikte glas soort als veiligheidsglas en biedt weerstand tegen inbraak. Wanneer er een breuk in het glas ontstaat houdt het glaswerk de stukkenglas bij elkaar. Het nadeel van draadglas is dat deze niet mag worden toegepast als letsel beperkend glas, omdat het niet aan de eisen voldoet. Als je dit graag wilt, kan je beter kiezen voor dubbel gehard of gelaagd glas.

Verschillende soorten

Draadglas is in verschillende soorten verkrijgbaar. De populairste soort is Brute draadglas, deze variant is half geribbeld en half transparant. Een andere variant is spiegeldraadglas, deze heeft dankzij een dubbelzijdige polijsting dezelfde transparantie als normale ruiten. Ideaal dus als je er nog doorheen wilt kijken. De laatste variant is het Engels draadglas, deze variant is het minst sterk en is ook het minst transparant.

Verschillende maten

Als je een geschikte variant hebt gevonden, kan je deze soort draadglas op maat laten maken. Het voordeel hiervan is dat je draadglas op alle gewenste plekken kan laten plaatsen. Draadglas wordt vaak gebruikt als windschermen voor in de tuin of op het terras. Maar ook in kozijnen of in scheidingswanden is draadglas erg populair. Als je een bepaalde plek in huis hebt waar je graag draadglas wil laten plaatsen kan je het beste contact opnemen met een expert. Een expert kan jou het beste adviseren over de mogelijkheden.

Laat je adviseren door GlasGigant

Ben je enthousiast geworden over de voordelen en mogelijkheden van draadglas en wil je weten of het iets is voor in of rondom jouw huis? Laat je dan adviseren door de experts van GlasGigant. Wil je glas online bestellen? Neem dan een kijkje op de website. Ze hebben ook een enorm aanbod aan enkel glas, dubbel glas, triple glas, HR glas, HR + glas en HR++ glas. Wil je meer informatie over een soort glas of heb je een vraag? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren.