Opbergtips voor in de keuken

opbergtips-keuken

Een opgeruimde keuken is een opgeruimd hoofd! Daarom is het wel zo fijn dat je keuken opgeruimd en netjes is. Maar vaak kom je ruimte tekort of zitten je lades te vol waardoor ze niet meer dicht kunnen. Dit zorgt ervoor dat je keuken rommelig is en oogt. In deze blog zetten we een aantal opbergtips voor je op een rijtje waardoor je keuken niet langer meer een rommel is. Lees snel verder!

De kasten indelen

Begin met het opnieuw indelen van de kasten. Vaak wil je snel even iets opbergen en leg je het daarom maar even snel in een kast. Hierdoor krijgen je spullen keer op keer een nieuw plekje en zit er geen logica meer in de indeling van je kasten en lades. Pak daarom de gehele keuken uit en maak door middel van categorieën een nieuwe indeling. Zo kan je bijvoorbeeld een kast speciaal vrijhouden voor de pannen en wordt weer een andere kast de opbergplek voor je servies. Door je kasten en lades een categorie te geven maak je het jezelf makkelijk om de spullen na gebruik weer op dezelfde plek terug te zetten.

Opbergbakken en -systemen

Om je kasten en lades netjes te houden, adviseren we ook om gebruik te maken van opbergbakken en opbergsystemen. Hierbij kan je denken aan een bestekbak waar ook ruimte is voor een messenset. Of een systeem van opbergvakken, welke speciaal is ontworpen voor keukens. Door je spullen op te bergen in bakken en systemen hou je overzicht. Daarnaast is de kans groter dat je de kasten en lades netjes houdt.

Opruimen

Een keuken met opgeruimde kasten en lades hou je makkelijker opgeruimd dan een keuken vol met rommelige kasten en lades. Heb je je kasten en lades opgeruimd en opnieuw ingericht? Dan is het belangrijk dat je ook de rest van de keuken gaat opruimen. Zo krijgt elk item of product een eigen plek in de keuken en ruim je deze in het vervolg veel makkelijker op. Ook raden we aan om zoveel mogelijk apparaten (broodrooster, mixer etc.) in een kast te plaatsen of deze te voorzien van een paneeldeur. Zo oogt je keuken direct een stuk opgeruimder!

Complete ontzorging

Bij kitchen4All zijn we er om je compleet te ontzorgen. Of dit nu is bij het op doen van inspiratie of bij een keuken kopen, we staan voor je klaar! Onze deskundige adviseurs voorzien je van deskundig advies en maken aan de hand van je wensen en behoeften een gratis 3D-tekening voor je. Heb je een keuken gekocht? Dan komen we deze, gratis, bij je thuis afleveren. Indien gewenst kunnen we ook de volledige montage voor je regelen. Zo hoef jij je nergens zorgen om te maken en kan je optimaal genieten van je nieuwe keuken.