De voordelen van gelaagd veiligheidsglas

Veiligheid is essentieel in ieders leven. Dit is waar gelaagd glas voor is gemaakt: om veiligheid te bieden tegen verschillende inbraakpogingen. Gelaagd glas is een glas waarvan de tussenlaag is ontworpen om allerlei soorten schokken te weerstaan.

Veiligheidsglas bestand tegen inbraken

Gelaagd veiligheidsglas is samengesteld uit 2 of meer platen van eenvoudig of gehard glas, gescheiden door een plastic film genaamd PVB of Poly Vinyl Butyral. Dit veiligheidsglas dient vaak als extra bescherming in ramen. Het is speciaal gemaakt voor de veiligheid en is bestand tegen alle soorten inbraken. Er zijn hoofdzakelijk drie soorten gelaagd glas, waaronder:

  • Gewoon gelaagd glas, dat sterker is dan het klassieke glas. Het vermijdt de projectie van glasscherven, maar kan breken en doordringen. Daarom biedt het niet echt zekerheid.
  • Gelaagd veiligheidsglas, dat efficiënter is en een zeer hoog niveau van veiligheid biedt, aangezien dit glas het risico op letsel en mogelijke inbraak aanzienlijk vermindert. Het is moeilijk te doorboren.
  • Opzwellend gel-gelaagd glas, dat is ontworpen om bij brand de hitte te weerstaan.

Gebruik van gelaagd glas

Dit type glas wordt voornamelijk gebruikt vanwege zijn prestaties op het gebied van veiligheid, namelijk bescherming tegen inbraak, vandalisme en tegen eventuele indringers. Het is bestand tegen geweervuur ​​of explosies omdat de scherven aan de film blijven plakken. Gelaagd glas is over het algemeen van toepassing op alle buitenmuren voor de woning: binnendeur, buitendeur, balustrade, raam.

Gelaagd glas heeft voordelen die niet te verwaarlozen zijn. Ten eerste kan het thermische isolatie hebben in het geval van dubbele beglazing en geluidsisolatie. Het is ook decoratief door zijn verschillende kleuren en afbeeldingen. Bovendien heeft het een ondoorzichtig uiterlijk door een tussenlaag van vloeibaar kristal. Daarnaast beschermt het tegen alle risico’s op letsel bij onbedoeld breken van het vensterglas, tegen het risico om in een vacuüm te vallen en tegen vallende voorwerpen.