Lees hier waar een pvc-vloer van is gemaakt!

Het is tijd voor een nieuwe vloer. Een pvc-vloer is een hele goede optie vanwege zijn positieve kenmerken. Je kunt je alleen afvragen: waar is de vloer van gemaakt en hoe komt hij aan deze kenmerken. Lees daarom hier waar een pvc-vloer van gemaakt is.

Welke lagen zitten allemaal in de pvc-vloer? 

De pvc-vloer bestaat uit een aantal lagen. Elke laag op zich heeft zijn eigen functie. Samen vormen deze lagen een sterke, deukbestendige en mooie vloer. De vloer bestaat uit de volgende lagen: 

  • De PU-coating 
  • De slijtlaag 
  • De decor laag 
  • De stabilisatie laag 
  • De draaglaag 

Op al deze lagen zoomen we in om te bepalen waar deze lagen uit bestaan en wat ze doen. 

De PU-coating 

De PU-coating is een doorzichtige laag over de vloer heen om de vloer zijn type kleur te geven die jij graag wil. Hij bepaald niet de kleur, maar de mate van matheid of gladheid. Dit resulteert in hoe erg jouw vloer weerspiegelt als er licht op valt. 

De slijtlaag 

De naam geeft al redelijk aan waar deze laag voor dient. Deze laag is de beschermlaag van de vloer. Hij is erg hard dus hij slijt niet snel. Is dit moment wel bereikt dat de slijtlaag helemaal weg is dan raakt je vloer beschadigd. Dit duurt gelukkig jaren voordat dit gebeurt. 

De decor laag 

Deze laag geeft kleur en uitstraling aan je vloer. Dit is dus ook de laag die jij ziet. De kleur en vorm wordt geprint op deze laag met inkt die langdurig intact blijft. De kleur wordt dus na een aantal jaren niet ineens slechter. 

De stabilisatie laag 

Deze laag zorgt er in principe voor dat de vloer niet kromtrekt. De laag is bezig om de vloer recht te houden. Uiteindelijk zou het natuurlijk niet fijn zijn als je hoogteverschillen in huis hebt. Dit zou je namelijk kunnen zien en voelen. 

De draag laag 

De draag laag heeft contact me de vloer. Als het goed is dan is de vloer gemaakt van pure pvc. Is dit niet het geval dan dempt de vloer minder en gaat hij minder lang mee. Het advies is dus wel om hier kieskeurig op te zijn en voor 100% pvc te gaan. 

Nog vragen over de maak van de pvc-vloer of over de verschillende mogelijkheden? Dan staat Luxury Floors klaar om je te helpen.