Betonreparaties zijn belangrijk voor gebouwen

Constructies gebouwd met beton hebben veel voordelen, van heel goede brandweerstand tot voordelen voor het milieu. Het is sterk en stevig, ja, maar geen super substantie. Of het nu voor je bedrijf of je huis wordt gebruikt, het is belangrijk om een architect te hebben die je voldoende informeert over het onderhoud en eventuele betonreparaties in de toekomst. Zoals alle materialen neigt beton ook te verdorren en te barsten. Er zijn verschillende redenen waarom beton gerepareerd moet worden. Bijvoorbeeld, wanneer het langdurig is blootgesteld aan ongewone weersomstandigheden, kan de kwaliteit van beton aanzienlijk veranderen.

Betonreparaties waarom het nodig kan zijn

Structurele of fysieke schade kan worden veroorzaakt aan beton tijdens het gieten of spuiten ervan. Deze schade kan ook veroorzaakt worden door grondwerken in de buurt of door uitzetting en krimp door ongewone temperaturen. Chemische schade Betonreparatie is in dit geval belangrijk, omdat, als het niet wordt gecontroleerd of niet wordt gerepareerd, het de betonstructuur verder kan desintegreren. Chemische processen kunnen betonconstructies beschadigen. Een chemische sulfaataanval gebeurt wanneer sulfaat in betoncement, bij contact met cement, chemische veranderingen veroorzaakt en het chemische bindmiddel verzwakt. Uitloging komt voor wanneer water door scheuren stroomt die al in beton aanwezig zijn. Het water lost het de aanwezige mineralen op die het cement verharden. Zeewater kan de corrosie nog versterken. Het gebruik van corrosieve producten voor de versterking van staal kan mechanische spanning met zich meebrengen die de vorming van scheuren en wankele betonconstructies kan veroorzaken. Daarom moet het beton worden gerepareerd. Eenmaal het beton is aangetast, kan waterschade de verslechtering van het beton bevorderen. Daarom is betonreparatie bij scheuren nodig voor de levenscyclus van een betonnen constructie.

Enkele andere factoren die schade aan beton kunnen veroorzaken zijn: brandschade stormschade, onvoldoende versterking met ijzer en overmatige belasting.

Wat omvat een volledige betonreparatie?

Een volledige reparatie omvat het verwijderen van beschadigd beton door methoden zoals zandstralen of het behandelen met waterstralen onder hoge druk. Een gedeeltelijke diepte reparatie houdt in dat u langs de randen van het beschadigde beton zaagt om het te verwijderen en daarna te herstellen. Deze werken laat je best uitvoeren door professionals.