Met deze drie tips begin jij elke klus goed voorbereid!

goed-voorbereid-klussen

Men zegt wel eens dat een huis nooit af is. En dat is ook zo! Er is altijd wel een muur wat een nieuw likje verf nodig heeft, de vloer kan wel eens vervangen worden en dan hebben we het nog niet eens over de tuin… Veel van dit soort klusjes doen de meeste mensen gewoon lekker zelf. Mocht je daar nog niet heel ervaren in zijn, dan geven wij je drie tips waarmee jij elke klus goed voorbereidt!

Juiste kluskleding

Welke klus je ook doet, het is belangrijk om comfortabele kleding aan te hebben. Kies bijvoorbeeld voor een trui en een comfortabele spijkerbroek. Kledingstukken die niet zo handig zijn, zijn losse en lange vesten, broeken met brede pijpen of natuurlijk jurkjes en rokjes. Houd er ook rekening mee dat jouw kleding heel waarschijnlijk vies gaat worden wanneer jij vol enthousiasme aan jouw klus begint. Kies dus bijvoorbeeld kledingstukken die oud zijn, of die je al eerder gebruikt hebt voor een klus. Mocht je in de weer gaan met spijkers, schroeven en andere scherpe materialen, dan zijn werkschoenen met stalen neuzen ook geen overbodige luxe. Hiermee bescherm jij jouw voeten en kun jij lang comfortabel staan of lopen tijdens jouw klus!

Benodigde spullen

Voordat je aan een klus begint, is het handig als je voor jezelf uitschrijft hoe je de klus gaat aanpakken. Zo kun je voor jezelf ook op een rijtje zetten wat je allemaal nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld weet dat je ontzettend veel moet schuren, kan het aanschaffen van een schuurmachine een uitkomst zijn. Daarnaast is het bij een schilderklus erg praktisch als je uitrekent hoe groot het oppervlakte is wat je gaat schilderen. Zo weet je precies hoeveel verf je nodig hebt, en zo voorkom je onnodige ritjes naar de bouwmarkt.

Voldoende kennis

Naast de juiste kluskleding en de benodigde spullen in huis halen, is de juiste kennis natuurlijk erg belangrijk. Zeker wanneer je een bepaalde klus voor het eerst gaat doen, is het goed om je veel in te lezen van tevoren. Zoek naar tips & tricks op Google of bekijk instructiefilmpjes op bijvoorbeeld Youtube. Zo zie je al een keer hoe jouw klus uitgevoerd moet worden, waardoor het voor jou een stuk makkelijker wordt! Ook kun je vrienden of familie die ervaring hebben om hulp vragen voor de klus die jij gaat klaren. Vrienden of familie kunnen je vaak goed op weg helpen met hun uitleg, of ze kunnen je komen helpen op de klusdag zelf! Ze zeggen niet voor niets, vele handen maken licht werk!