Openhaardhout – Tijd om je voor te bereiden op de winter

openhaardhout

De winter komt eraan, en daarmee ook de tijd om na te denken over openhaardhout. Het is niet alleen de open haard die brandstof nodig heeft, er zijn ook andere soorten hout gestookte apparaten die aandacht nodig hebben. Als je je probeert voor te bereiden op de winter, maar niet weet waar je moet beginnen, laat deze blog je zien hoe!

Welke houtsoort brandt het beste?

Als u op zoek bent naar iets dat goed brandt en overvloedig aanwezig is, is eikenhout een goede keuze. Het is droog en heeft een minder zware geur dan dennenhout, waardoor het beter is voor mensen die niet van de sterke geuren van sommige houtsoorten houden.

Wat voor soort hout is het beste voor smeulende lange vuren?

Dit zou zoiets zijn als dennenhout, omdat het gemakkelijk te verbranden is en een goede warmte afgeeft, zelfs als het niet volledig brandt. Het heeft een sterke geur die de kamer volledig kan vullen als er niet veel ventilatie is! Als je op zoek bent om dat gezellige gevoel te creëren dan is dit de juiste voor jou.

5 manieren om je open haard voor te bereiden op de winter

  1. Scheid de houtblokken van het zaagsel om ervoor te zorgen dat ze een langere levensduur hebben voordat ze worden verbrand.
  2. Houd een potje met uw favoriete kruiden en specerijen bij de hand om je haardhout snel op smaak te brengen.
  3. Zorg dat je een emmer water bij de hand hebt voor het geval je een uitslaand vuur moet blussen.
  4. Ruim de as van de vorige winter op om te voorkomen dat er te veel roet op het openhaardhout van dit jaar komt, of gebruik een stofzuiger met een hulpstuk om dit gemakkelijk te doen!
  5. Wen eraan om je hout buiten op te stapelen, want wachten tot het regent maakt het opbergen onmogelijk!

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende soorten openhaardhout. Voor iedereen is er wel wat omdat alles anders brand en ruikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *