Transport van en naar Denemarken

transport-van-naar-denemarken

Er zijn verschillende mogelijkheden voor transport van en naar Denemarken. Nederland is een van de belangrijkste handelspartners van Denemarken. De afstand van Denemarken naar Nederland is niet erg groot maar het is hier wel van belang de producten op een goede manier getransporteerd worden. Ben je benieuwd wat de transportmogelijkheden allemaal zijn, lees dan vooral verder!

De belangrijkste producten

Bij het transport van en naar Nederland worden natuurlijk een hoop verschillende producten vervoerd. De Nederlandse exportproducten die het belangrijkst zijn richting Denemarken zijn vooral chemische producten, ICT, machines, AV-telecomproducten en groenten en fruit. De belangrijkste importproducten vanuit Denemarken naar Nederland zijn vis, kleding, machines, olie, chemische producten en medische artikelen. 

ADR-vervoer

Voor het vervoeren van ADR moet je beschikken over de juiste certificaten. De chauffeur van de vrachtauto is met het transport van en naar Denemarken verplicht om, voordat hij inscheept, een verklaring te hebben opgesteld waarin staat wat voor een gevaarlijke stoffen hij vervoert. Als deze verklaring niet wordt gegeven dan wordt de chauffeur met vrachtwagen geweigerd op de veerboot. Het transportbedrijf zorgt voor de gecertificeerde ADR-chauffeurs. 

Speciale eisen

Er geldt bij het transport van en naar Denemarken een maximaal terreingewicht van 44 ton per trailer of vrachtwagen. Dit is de vrachtwagen inclusief de lading die de wagen met zich meebrengt. Dit betekent dat de trailer maximaal 24 ton lading mag vervoeren. Het is dus van belang dat hier van tevoren rekening mee wordt gehouden.

Rijverboden in Denemarken

Bij het transport van en naar Denemarken gelden geen rijverboden op bepaalde feest- en zondagen. Voor ADR-goederen van categorie E geldt een verbod over de Öresund brug tussen 06:00 uur en 23:00 uur. Voor ADR-goederen van categorie B geldt dit verbod tussen 23:00 uur en 06:00 uur. Voor vrachtwagens met een totaalgewicht van meer dan 18 ton geldt een verbod in het centrum van Kopenhagen. Hier is ook een nachtparkeerverbod tussen 19:00 uur en 07:00 uur voor vrachtwagens die meer dan 3,5 ton wegen. De straten waarin dit rijverbod geldt zijn: Nørre en Vester Voldgade, Holmens Kanal en Stormgade.