Glazen schuifpui

[vc_row][vc_column width=”3/4″ css=”.vc_custom_1499436669549{padding-right: 25px !important;}” offset=”vc_col-lg-9 vc_col-md-6 vc_col-xs-12″][vc_row_inner][vc_column_inner css=”.vc_custom_1498318207858{padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][vc_column_text]

Glazen schuifpui

De kans op een waardevermeerdering voor de woning door een goed geplaatste glazen schuifpui is goed mogelijk en natuurlijk mooi meegenomen. Daarnaast is het een perfecte ruimtebesparende oplossing want een schuifpui neemt vrijwel geen extra ruimte in beslag. Ideaal wanneer je binnen of buiten niet veel ruimte hebt voor grote openslaande deuren.

Zo’n pui bestaat voor het grootste gedeelte uit glas en het kozijn bestaat uit kunststof, hout of aluminium. De kosten lopen dan ook behoorlijk uit een.

Glazen schuifpui kosten

Afhankelijk van je wensen kunnen de kosten voor een schuifdeur behoorlijk oplopen. Je doet er goed aan om de aanschaf van jouw schuifpui slim aan te pakken. Dus dat betekent: kijken en vergelijken.

Overweging

Je ziet dat de keuze voor meer licht en lucht in huis en een toetreding tot buiten op vele manieren gedaan kan worden. Hierbij is ook niet echt een ‘goede’ of ‘foute’ manier aan te wijzen, alleen maar een persoonlijke keuze waar je jezelf prettig bij voelt en die je mooi vindt. De meeste mensen vergelijken daarom rustig de prijzen van de opties waarna ze de afweging op basis van prijs/ kwaliteit maken. Haast in dit soort beslissingen is eigenlijk nooit echt goed en die offertes zijn ook over een maand nog wel geldig blijkt in de praktijk. Een ook de details van een ventilatierooster of afwerking kan later vaak nog wel besloten worden.

Kiezen

Een mooie pui aanschaffen kan nogal een opgave zijn, vooral om te bepalen wat je wilt want er is nogal keuze. En de glazen schuifpui prijs kan ook best oplopen. Je kunt je de volgende vragen stellen:

 • Hoe breed wil je hem hebben?
 • Hoeveel schuifdelen wil je in de glazen schuifpui?
 • Is hij voor binnen of buiten?
 • Wil je echt compleet glas of deels een rand eromheen?
 • Wat is je draagconstructie boven de schuifpui?

Kiezen

Uit deze vragen zie je dat er wel een aantal hoofdkeuzes te maken zijn voor een nieuwe mooie opening. De meeste mensen willen zo’n pui in de gevel naar een tuin of middenterrein. Hiermee verbindt je binnen met buiten zoals de architecten vaak zo mooi vertellen en dat is precies de reden dat de hoge investering rechtvaardig maakt. Want een eenvoudig kozijn is al best prijzig, laat staat een glazen schuifpui.

Glazen schuifpui prijs

Ok, maar hoe bespaar je dan op de kosten van een glazen schuifpui? De meeste winst is te halen door een goede leverancier te kiezen die betrouwbaar is, zijn afspraken nakomt en geen meerwerken zal noemen aan het einde. Dat is op zich logisch maar omdat het soms nog mis gaat lijkt het mij goed die toch even te noemen. Dan komt het vervolgens aan op de prijs van de pui zelf want er zijn veel goede leveranciers. De grootste besparing maak je door rust te nemen voor een tijdig en zorgvuldig prijsvergelijk. Dat doe je dus niet 2 weken voor aanschaf maar het liefst zo vroeg mogelijk.

Glazen schuifpui: laatste stap

Als je dan eenmaal hebt gekozen voor een leverancier (vaak een poos later) ga je verder met slim inkopen van de schuifpui. Door te kiezen voor standaard producten van de leverancier (die ook gewoon mooi is vaak) en te vragen wat zijn budgettair vriendelijke oplossingen zijn kun je het laatste deel ‘winnen’. Ook hier kun je prima de tijd voor nemen want haast kost in iedere fase vaak extra geld.[/vc_column_text][vc_column_text]

Voordelen en nadelen glazen schuifpui

Een glazen schuifpui heeft een aantal voor- en nadelen. Dit zijn de meest gehoorde punten van lof en kritiek. Als je gaat overwegen om meer zon, lucht en licht in huis te laten dan zijn er grofweg 2 opties:

 • Lichtkoepel of dakkoepel
 • Gevel meer open maken door een pui of raam (of meerdere ramen)

Schuifpui of daklicht

Om het dak open te maken moet er soms in de constructie worden ingegrepen en ook is waterdichtheid een issue. Dit hoeft echter geen probleem te zijn en als er bijvoorbeeld een dicht plat dak op de aanbouw zit dan is dit een prima optie en nog betaalbaar ook. Let hierbij ook op de zon instraling en het geluid van regen op de lichtkoepel. Bekijk hier meer over de lichtkoepel.

Contact met buiten

Een raam, deur of combinatie van die 2 in een schuifpui is een goede oplossing om niet alleen meer licht in huis te krijgen maar ook om sneller buiten te staan. Het contact met buiten (tuin/ water/ balkon) is vaak een argument om te kiezen voor deze verbouwing. Ook in voor- en najaar kun je de deuren open zetten en indien het weer het niet toelaat heb je wel het daglicht, (flauwe) zonlicht in huis. Dat fleurt de ruimte vaak al op.

Voordelen glazen schuifpui

De voordelen van een schuifpui zijn:

 • Goedkoop omdat veel leveranciers het aanbieden (duurder is bijvoorbeeld een harmonica deur)
 • Uit te voeren in ieder model, kleur en afwerking (ook onderhoudsarm)
 • Veilig
 • Snel te openen en sluiten, ook door kinderen

Nadelen glazen schuifpui

De nadelen van een schuifpui zijn er ook helaas:

 • Minder veilig dan een vast raam in de achtergevel
 • Een verbouwing zoals deze kost geld en vooral bij het lenen zorgt dat voor een verhoging van de maandlasten

Glazen schuifpui met zonwering

Door het toevoegen van een zonwering kun je de schuifpui verder ‘aankleden’. Ook dit kost geld maar zorgt voor bijvoorbeeld meer veiligheid (screens), meer koelte (luifel en/of screens), meer charme (zonnige luifel of markiezen). Meestal leveren de bedrijven deze zaken met korting als je ze direct meebesteld maar het kan ook nog lager gekozen worden na het sparen voor een dergelijke verbouwing. Soms wordt ook direct deze aantrekkelijke optieprijs aangevraagd voor zonwering zodat men die later (na een paar jaar) kan gebruiken.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

Waar op letten bij een glazen schuifpui?

Waar op letten bij een schuifpui kopen? Schuifpuien bestaan voor het overgrote merendeel uit glas. Met het oog op de energiekosten en het milieu, is het belangrijk om even stil te staan bij het glas van jouw schuifpui.

Garantie op schuifpuien

Een mooie schuifpui kan een hele investering zijn. Een waar je nog lang van wilt genieten. Een beetje schuifpui is gebouwd om lang mee te gaan maar waar moet je op letten. Er zitten toch best er een hoop onderdelen in een schuifpui die de geest kunnen geven. Hoe zorgvuldig de schuifpui ook wordt gefabriceerd en geïnstalleerd. Verschillende fabrikanten hanteren verschillende garantietermijnen. Houd hier rekening mee bij het uitkiezen van een schuifpui.

Veiligheidsglas

NEN 3569 “Veiligheidsbeglazing in gebouwen” geeft meer informatie over situaties waarin het aan te raden of zelfs verplicht is om veiligheidsglas toe te passen in en om de woning. In het geval van schuifpuien wordt vaak gesproken van ‘gelaagd’ glas wanneer het over veiligheidsglas gaat.

Als je een betrouwbare leverancier of installateur hebt gevonden voor jouw nieuwe schuifpui, kun je met vragen over veiligheid natuurlijk ook bij hen terecht. Maar onthoud dat ook zij een boterham moeten verdienen en soms de regels in hun eigen voordeel uitleggen.

Ons advies: neem als het even kan het zekere voor het onzekere. Wellicht heb je nu (nog) geen kinderen, maar je weet nooit wie er op visite komt of wanneer je zelf een keer ongelukkig ten val komt.

Isolerend glas

Een groot glasoppervlak biedt een prachtig uitzicht, maar met verkeerde glas wordt het zweten in de zomer en bibberen in de winter. Enkel glas, dubbel glas, HR+ en HR++ zijn een paar mogelijke glassoorten. HR staat voor hoog rendement. HR++ isoleert doorgaans het beste. Het hogere prijskaartje verdient zich vanzelf terug via je energierekening, die bij slechter isolerend glas een stuk hoger zal zijn.

Zonwerend glas

Heb je direct zonlicht op jouw schuifpui? Overweeg dan ook zonwerend glas of een zonwerende coating. Anders creëer je in de zomer je eigen broeikaseffect. En als je de gordijnen moet gaan dichtmaken of een zonwering moet laten zakken, is het mooie uitzicht van je schuifpui ook weg.

Geluidwerend glas

Ga je de schuifpui plaatsen aan de kant van een drukke weg of zijn er andere lawaaibronnen in de buurt? Hou dan ook rekening met het feit dat glas simpelweg minder geluid tegenhoudt dan de muur die er nu wellicht staat. Laat je informeren over de geluidwerende eigenschappen van de diverse glassoorten en maak de juiste keuze voor jouw specifieke situatie.

Waar op letten?

Je hebt natuurlijk niks aan een prachtige schuifpui als je de gordijnen moet dichtmaken omdat anders de buren je biefstuk van tafel kijken.

Er zijn glassoorten en coatings verkrijgbaar die ervoor zorgen dat je wel van binnen naar buiten kunt kijken, maar (van een afstandje) vrijwel niet van buiten naar binnen. Zelfs wanneer het buiten donker is en binnen het licht aan is.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″ offset=”vc_col-lg-3 vc_col-md-6 vc_col-xs-12″][vc_wp_text title=”Informatie”]

 • Schuifpui
 • Schuifpui prijs
 • Schuifpui kosten
 • Schuifpui reparatie
 • Schuifpui plaatsen

[/vc_wp_text][vc_empty_space height=”20px”][vc_wp_posts title=”Laatste klus artikelen” number=”5″][vc_wp_text title=”Informatie”]Offerte zonnepanelen
Zonnepanelen plaatsen
Soorten zonnepanelen
Zonnepanelen vergelijken
Subsidie zonnepanelen
Werking zonnepanelen
Zonneboiler kopen
Beste zonnepanelen
Opbrengst zonnepanelen[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]